28 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Büyük Salon açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Büyük Salon açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapsamında yapımı son aşamaya gelen Sergi Salonu binasındaki çok amaçlı salonlardan olan Büyük Salon, bugün açılıyor. Büyük Salon bugün ilk misafirlerini ağarlayacak. Salondaki ilk organizasyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 bin muhtarla iftarda bir araya



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesindeki Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ve Sergi Salonu binasının yapımında sona gelindi. 

2 BİN MUHTARLA İFTAR

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, içinde farklı büyüklükte konferans, toplantı ve sergi salonlarının yer aldığı Sergi Salonu'nda bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez muhtarları ağırlayacak. Büyük Salon'da 2 bin muhtarın katılacağı iftar yaklaşık düzenlenecek.

Osmanlı-Selçuklu tarzındaki mimarisinde inşa edilen Külliye'nin yeni binaları da bu mimariye uygun inşa edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ndeki Büyük Salon açılıyor!

7/24 AÇIK KÜTÜPHANE

Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 7 gün 24 saat vatandaşlara açık olacak Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi bünyesinde 5 milyon cilt kitap bulunacak. Cumhurbaşkanlığı'nda bir ekip kitap-koleksiyon alım ve tasnif çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar 1 milyonu aşkın kitabın temin edildiği açıklandı.

Yapımı son aşamaya gelen Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ve Çok Amaçlı Sergi Salonu binasının yılsonuna kadar tamamen hizmete girmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ndeki Büyük Salon açılıyor!

ERDOĞAN ÇALIŞMALARI İNCELEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin yanına inşa edilen çok amaçlı ve sergi salonları binasındaki çalışmaları, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ziyaret etmiş, çalışmalarla ilgili bilgi almıştı.

 


Geri Dön