25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Koydaki yerleşkeye havuzlu vilların yapıldığı iddia edildi.  



Okluk Koyu'ndaki yazlık saray projesi için daha önce Turgut Özal tarafından inşa edilen yazlık konut yıkıldı. Ardından, bölgenin imar planlarında ve koruma statülerinde değişiklikler yapıldı.

Birgün Gzetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre; projenin inşaatı büyük ölçüde tamamalandı. Projeye yeni bir otoyol ve büyük yatların yanaşabileceği iskeler yapıldı. Ayrıca, personel lojmanlarının yanı sıra havuzlu villalarda inşa edildiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın kullanacağı sarayın hemen arkasında daha küçük boyutta ve önlerinde havuzlar bulunan konutlar inşa edildi. Yazlık sarayın iki açık spor sahasının yapımı da tamamlandı.

Üç hilalli iskele

170 ve 50 metre uzunluğunda iki ayrı iskelenin yapıldığı alanda bu iskelelerin yanı sıra üç plaj için 10 bin 966 metrekare alanın doldurulma çalışmalarında da sona gelindi. ENPO Mühendislik Çevre Danışmanlık Madencilik İnşaat ve Tarım Sanayii Ticaret Ltd. Şirketi’nin üstlendiği proje çerçevesinde hilal görünümlü üç yapay plaj ve iskele yapılmasına karar verilmişti.

CHP Muğla milletvekili Okluk Koyu'ndaki projeyle ilgili, "Bir konut yapılacak denilen alandaki tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Halkın girişine kapalı olan alanı uzaktan izlerken bile birçok tespiti yapabiliyoruz. Bir de içeri alırlarsa neler görürüz tahmin edemiyorum" dedi.


Geri Dön