28 / 03 / 2024

CVK Grup, Park Otel'i yenileyerek 2012'de açacak!

CVK Grup, Park Otel'i yenileyerek 2012'de açacak!

İstanbul'un en çirkin 5 yapısı arasında gösterilen Park Otel'i geçtiğimiz temmuzda satın alan CVK Grup yeni oteli 2012'de tamamlayacak



Yapımı yılan hikâyesine dönen 21 yıldır inşaatı tamamlanmayan Park Otel, geçtiğimiz temmuz ayında sessiz sedasız alan CVK Grup'un patronu Mahmut Çevik Forbes'a otelin hikayesini anlattı. Otele 150 milyon dolar harcayacak olan Çevik, İstanbul'un en çirkin beş yapısı arasında gösterilen Park Otel'i yenileyerek 2012'de açacak. Çevik, oteli Ofer Ailesi'nden "100 milyon doların biraz üzerinde ve tamamı özsermaye" demekle yetindiği bir fiyata satın aldı. "Dostlarımız aracılığıyla Ofer Ailesi'nin Türkiye'den çıkmak istediğini öğrendim. Bir yıla yakındır görüşüyoruz, nihayetinde el sıkıştık" diye anlatıyor. Çevik, bu sefer kentin siluetini bozmadan ve ilave kat çıkmadan güzel bir yapı inşa edebileceğine inanıyor: "O kötü görüntüyü değiştirip tarihi yansıtacak bir hale getireceğim" diyor. Otelin işletmesini de uluslararası bir zincire vermeyi planlıyor. Park Otel, 1989'da Sürmeli Grup tarafından inşa edilmiş ancak mahkeme kararıyla 20 katı yıkılıp 1994'te de inşaatı durdurulmuştu. Mayıs 2005'te ise Mehmet Kutman'ın o dönem yüzde 20 ortak olduğu Ofer Ailesi'ne ait Boğaziçi Holding'e satıldı.

10 milyar $'lık krom rezervi var

Mahmut Çevik, sadece gayrimenkul işiyle de uğraşmıyor. Servetinin asıl kaynağı, madencilik işinden geliyor. Çevik, "Türkiye genelinde toplam 100 milyon tonluk potansiyel krom rezervine sahibiz. Yataklarımızın ticari değeri 8 ila 10 milyar dolar civarında" diyor.
Sabah


Geri Dön