26 / 04 / 2024

Daha az yorulacağınız bir taşınma mümkün!

 Daha az yorulacağınız bir taşınma mümkün!

Taşınıyorsanız, yorucu ve stresli günler geçireceksiniz demektir. Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran bu süreci daha kolay atlatmanın daha az yorularak hızlı bir şekilde taşınmanın yollarını anlattı.



Yeni bir eve taşınmak oldukça yorucu bir iştir. Kiralayacağınız yeni daire veya satın aldığınız eve geçerken tüm yaşantınızı bir yerden başka bir yere aktarmak hiç de kolay değil! Ancak taşınırken doğru planlamalar yaparak süreci kolaylaştırabilirsiniz. Taşınırken pratik olabilecek tüyoları Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran sizler için sıraladı. 

EN DOĞRU ZAMAN: Taşınmak için en uygun zaman, okulların kapanma zamanı ve yaz mevsimidir.

1-2 HAFTA ÖNCE:

OBJEKTİF OLUN: Fazla eşya taşımanın size vakit ve nakit kaybettireceğini hatırlayarak yeni evinize götürmek istediğiniz eşyaları doğru belirleyin. Götürecekleriniz ile iyi durumda olup olmadıklarına göre ayırın.İşe yaramayan eşyaları atın veya bırakın. Eğer, bırakacağınız eşyaların mali değeri varsa, online satış sitelerine ilan verebilir ya da  bağışlayabilirsiniz. 

TADİLAT İŞLERİNİ YAPIN: Eve taşınmadan tadilat işlerine başlayın çünkü boş evde tadilat yapmak çok daha kolaydır. Bu sebeple yeni evinize geçmeden tamirat ve tadilat işlerini bitirmeye çalışın. Taşınırken bunlarla uğraşmayın. 

PAKETLEME: Öncelikle paketleme işini nakliye firmasına mı bırakacaksınız yoksa siz mi halledeceksiniz karar verin.  Sizin paketlediğiniz bazı eşyaların nakliyat sırasında hasar göreceğini unutmayın. Kırılacak mutfak ve sofra eşyalarını önceden hazırlamaya çalışın. Kolilerin taşınabilecek ağırlıkta olmalarına özen göstermeye çalışın ve aynı durum kesinlikle kitap kolileri için de geçerli olacaktır. 

FİRMA SEÇİMİ: Şehir içinde bir evden diğerine veya bir şehirden yeni bir şehre taşınıyorsanız firma tercihinize dikkat edin. Nakliye firmanızı iyi ve güvenilir, bilindik firmalardan seçmeye dikkat edin. Eşyalarınızı güvenle transfer etmelerinin yanı sıra yeni evinize de düzgün teslim edilmesinin önemli olduğunu unutmayın. Kirli ve dağınık bir yeni eve kimse taşınmak istemez.

ETİKETLEME: Koliler, evin hangi bölümüne aitse, isimlerini etiketlerle yapıştırmaya çalışın. Bu etiketler, koli açma aşamasında işinizi hızlandıracaktır. Ayrıca, kolilere numara verin ve tüm bu numaraları bir deftere kaydedin. Bunun yanı sıra kolilere içindekilerin yer aldığı bir liste de koymalısınız. Ancak bu etiketlemeyi yapmadan önce, yeni evinizin yerleşim planınızı belirmeye çalışın. Örneğin,  No:1 kolisine diş fırçası, havlu, pijama gibi gündelik ihtiyaçlarınızı ve taşınma sırasında en çok ihtiyaç duyacağınız alet çantası, toz bezleri, makas, bıçak gibi eşyaları yerleştirebilirsiniz.  

YİYECEKLER: Derin dondurucunuzdaki gıdaları tüketmeyi hızlandırarak son güne içinde yiyecek kalmamasına dikkat edin.  Aksi halde çöpe atmanız gerekebilir. Taşınmaya 1-2 gün kala hem buzdolabınızı hem de dondurucuyu boşaltarak temizleyin havalandırın.

1-2 GÜN ÖNCE:

ADRES BİLDİRİMİ:
Her şeyden önce dergi, gazete gibi aboneliklerinizin adres bilgilerini güncellemeye özen gösterin. Fatura gönderimleri için bankanızı yeni adresinize dair bilgilendirerek doğalgaz, elektrik, televizyon ve internet aboneliklerinizi iptal edin. Yeni abonelikleri için başvurularınızı yapın ve bu başvuruların çoğunun artık online olarak yapılabildiğini unutmayın. Böylece daha az yorulmuş olursunuz. Taşındığınızda da tümü eşyalarınız çalışır durumda olur. Eski daire/site görevli veya yöneticisine yeni adresinizi yermeyi unutmayın. Ayrıca, nakliye firmasına da taşınma günü öncesinden açık adresi ve tarifini vererek şoförün telefonunu isteyin. Şoföre de hem kendi telefonunuzu hem de ikinci bir kişinin numarasını verin. 

DEĞERLİ EŞYALAR: Eğer,önemli evrak ve mücevherlerinizi evde saklıyorsanız, onları kiralık bir banka kasasına veya güvenli bir yere almaya özen gösterin.  Sizinle olsunlar istiyorsanız da, yanınızdan ayırmayacağınız çantanın içerisine koyun. 

TAŞINMA GÜNÜ ve YENİ EV:

KOLİLER:
Her koliyi üzerinde belirtilen odaya yerleştirin eğer aşıma işini sizin dışınızda birileri yapıyorsa odaların kapısına kolilerdeki gibi oda isimlerini yapıştırabilirsiniz.  Böylece işi hızlandırıp kolileri, verdiğiniz numaralara göre açmaya başlayabilirsiniz.  Kolileri açmaya en çok koli olan odadan başlamalısınız.  Boşalan kolileri tüm bantları açarak düzleştirin  ve yerden kazanın. Eşyalar boşaldıkça, koli listesini kontrol edin. Nakliye firmasının montajını yaptığı eşyaların sağlamlığını kontrol edin, gerekirse taşıyıcıları uyarın.

DÜZEN VE TEMİZLİK: Evin zemininin temiz kalması ve parkelerin çizilmemesi için nakliye kamyonundan önce evde olmaya çalışın. Yapı marketlerde bulabileceğiniz büyük metrekareli naylon örtüyü evin zeminine yapıştırabilirsiniz.  

Evrim Kırmızıtaş: Bir kadın olarak dünyaya meydan okudum!

 


Geri Dön