25 / 04 / 2024

Daire başına 1 otopark zorunluluğu geliyor!

Daire başına 1 otopark zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni otopark yönetmeliği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Daire başı 1 tane otopark göstereceksiniz. 12 tane daireye 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız." dedi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yeni otopark yönetmeliğiyle ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, "Son aşamaya geldi. Kendi içimizde bazı prensip kararları verdik. 10-15 gün içerisinde Başbakanlığa, yayımlanması için göndeririz." dedi.

 

Daire başına 1 otopark zorunluluğu geliyor!


Otoparkta yeni dönemin başlatacaklarını ifade eden Özhaseki, "Eskiden bir bina yapılırken, üç tane daireye bir tane otopark gösterme zorunluluğu vardı. Yani belediyeye gittiniz 12 daire yapıyorsunuz, 4 tane yer göstereceksiniz. Şimdi daire başı bir tane göstereceksiniz. 12 tane daireye 12 otopark yeri. Yoksa yapamazsınız.Eskiden otopark yeri sıkıntılı, çok yok, biz bunun parasını verelim diye bir düşünceyle paraya çevrilme vardı. Bunun kötüye kullanıldığını gördük. Şimdi yeni gelecek yönetmelikte bodrumda gözükmemek kaydıyla kaç kat isterse, emsalden sayılmamak üzere otopark yapabiliyor. Aşağı doğru yap, gözükmesin diyoruz." dedi. 


 


Geri Dön