29 / 03 / 2024

Dairenin camını büyütmek istiyorum ne yapmalıyım?

Dairenin camını büyütmek istiyorum ne yapmalıyım?

Dairenizde cam boyutlarının yetersiz olduğunu düşündüğünüzü ve camı genişletmek istediğinizi farz edelim. Bu durumda "Dairenin camını büyütmek istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız, işte yanıtı..



Dairenin camını büyütmek istiyorum ne yapmalıyım?

Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumak ile sorumlu oluyor.


Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramıyor.


Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde yapılması konusunda kat maliklerinin rızası aranmaz. Kat maliki kendi bağımsız bölümünde anayapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz.


Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir.

 

Her kat maliki anagayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumlu oluyor.


Peki, dairenin camını büyütmek istiyorum ne yapmalıyım, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dairenin camını büyütme hususunun, mimari projede ne şekilde yer aldığı önem teşkil ediyor. Bu nedenle tapu ile birlikte belediyeye gidilmesi ve mimari projenin bir örneğinin alınması gerekiyor.


Projeye sadık kalmak şartı ile tüm maliklerin onaylaması ve belediyenin imar mevzuatına uygun görmesi halinde Mimari projede değişiklik yapılabiliyor. Bu koşullarda dairenin penceresini de büyütmek mümkün olabiliyor.



Eve sonradan balkon nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön