25 / 04 / 2024

Damat bu yıl sonuna kadar toplam 8 mağaza açacak!

Damat bu yıl sonuna kadar toplam 8 mağaza açacak!

Orka Holding’in Damat, Tween ve D’S Damat ile birlikte yurt içinde 171, yurt dışında 45 toplamda 216 mağazası olduğunu belirten Orakçıoğlu “Bu yıl sonuna kadar 5’i yurt dışında toplamda 8 mağaza açıyoruz” diye konuştu...




D’S Damat, Romanya’nın en büyük futbol kulüplerinden Dinamo Bükreş’in resmi giyim sponsoru oldu. Anlaşmanın ardından Damat mağazalarında satışlar 1 hafta içinde yüzde 50 artış gösterdi.


Damat, Tween ve D’S Damat markalarını bünyesinde bulunduran Orka Holding, Romanya’nın Dinamo Bükreş takımı ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşmanın ardından ülkede markanın satışları ikiye katlandı. Holding’in gelecek dönem stratejilerinin paylaşıldığı yemekte gazeteciler ile bir araya gelen Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 2 yıl sürecek olan sponsorluk anlaşmasının Romanya pazarındaki büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını dile getirdi. Daha önce de Alman Hertha Berlin takımına sponsor olduklarını hatırlatan Orakçıoğlu “Markamız erkek giyimde Romanya’nın en beğenilen moda markası. Ülkenin pop-star yarışmasında finalistler, D’S Damat markasıyla ekranlarda yarışıyor. Dinamo Bükreş’in marka imajımıza olumlu katkı yapacağına inanıyoruz. Zaten anlaşmanın açıklandığı ilk hafta ülkede satışlarımız yüzde 50 arttı” dedi.


Deloitte Orka’nın GPRS’i


Holding’in 5 yıllık planları çerçevesinde Deloitte ile stratejik işbirliği imzaladıklarını söyleyen Orakçıoğlu, bu çerçevede 5 yılda 3 kat büyüyerek 750 milyon TL ciroya ulaşmayı, yurt dışının ciro içindeki payını da yüzde 35’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. İşbirliğini GPRS’e benzeten Orakçıoğlu “Mutfağımızı onlara açtık. Bu bize global bir oyuncu olmanın yolunu açtı. Eskiden Kutup Yıldızı’na bakarak giderdik. Şimdi GPRS’imiz var ”dedi.


Giresun’a yeni fabrika geliyor


Orka Group, artan mağazalaşma  ve ürün ihtiyacı nedeni ile yeni bir üretim tesisi daha açacak. Daha önce Giresun’da fabrika açan ve şu anda günlük 650 takım elbise, bin 200 pantolon ve 3 bin gömlek kapasitesi ile üretim yapan grup, aynı şehirde bir fabrika daha açmayı planlıyor. Orakçıoğlu yeni tesis yatırımının  10 milyon dolardan aşağı olmayacağını söyledi. Orka Holding’in Damat, Tween ve D’S Damat ile birlikte  yurt içinde 171, yurt dışında 45 toplamda 216 mağazası olduğunu belirten Orakçıoğlu  “Bu yıl sonuna kadar 5’i yurt dışında toplamda  8 mağaza açıyoruz” diye konuştu.


Star Gazetesi


Geri Dön