29 / 03 / 2024

DAP Ormanköy'de metrekaresi 8 bin TL'ye!

DAP Ormanköy'de metrekaresi 8 bin TL'ye!

Sağlıklı ev konseptiyle inşa edilen, DAP Ormanköy projesi, özel bir Sağlık Kurulu eşliğinde tasarlandı. DAP Ormanköy'de konutların metrekaresi 8 bin TL...



Gayrimenkul sektörü, düşen konut kredi faizleri ve ekonomideki canlanmanın verdiği moralle yeni bir yatırıma adım atıyor. Koronavirüs salgını sürecinde hem sağlık hem de ekonomik anlamda çok başarılı politikalara imza atıldığını vurgulayan Ziya Yılmaz, “Bir Türk vatandaşı olarak şu bana büyük bir gurur veriyor; Dünya ülkeleri bu dönemde hem ekonomik hem de sağlık anlamında ciddi çaresizliklerle boğuşurken Türkiye bu anlamda dostun ve düşmanın gıptayla baktığı bir ülke oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde faizlerde düşüşün sürdüğü, çarkların dönmeye devam ettiği, enflasyonun düşerken, ciddi büyüme rakamlarına imza atıldığı bir dönem yaşadık. Özellikle kamu bankaları iş dünyasına çok pozitif bir yaklaşım sergiledi. Emlak Konut GYO ve kamu bankalarının açıkladığı son kredi ve destek paketleri ekonomik anlamda ciddi bir hareketlilik oluşturdu. Bu sürecin sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın koordinasyonunda çok iyi yönetildiğini düşünüyorum. Türkiye olarak yılın ikinci yarısında da bunun faydalarını göreceğiz" şeklinde konuştu.

BALKONLU, TERASLI VE BAHÇELİ EVLERE TALEP PATLADI

Koronavirüs salgınının, tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de tüketici beklentilerinde değişikliğe sebep olduğunu dile getiren Ziya Yılmaz, “Bana göre yüksek katlı bina dönemi kapandı. Türkiye genelindeki son verilere göre bu süreçle birlikte balkonlu, teraslı ve bahçeli evlere yüzde 228 civarında talep artışı yaşandı. Bu sadece ülkemizde geçerli olan bir durum değil, tüm dünyada da benzer etkileri görüyoruz. Ve insanlar dünyada yaşanan bu sosyal bilinçlenmeyle birlikte özlerine döndü; hayatlarında nelerin eksik olduğunu, onları en çok nelerin mutlu ettiğini düşünmeye başladı. Burada bir numaralı önceliklerden biri de doğayla olan iletişimin güçlendirilmesi geliyor. Üstelik bu sadece belli bir kesime hitap eden bir trend değil. Toplumun tüm kesimlerinde etkisini gösteriyor" dedi. 

ÖZEL BİR SAĞLIK KURULU OLUŞTURDU

Bu noktada yeni başladıkları Çekmeköy projesinin son durumuna ilişkin de konuşan Ziya Yılmaz, “Satış ofisimizde çok ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Gösterilen bu talep açıkçası beklediğimiz bir talepti. Çünkü salgınla birlikte doğaya dönüş ve orman içinde yaşam isteğimiz arttı. İnsanlar, az katlı bahçeli, bahçesi yoksa teraslı, terası da yoksa geniş balkonlu evlerin eksikliğini çok net hissetti. Bu noktada da karşımıza çalışmasına koronavirüs öncesinde başladığımız ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ çıktı. DAP Yapı bünyesinde, tamamen sağlıkçılardan ve iyi yaşam uzmanlarından oluşan özel bir Sağlık Kurulu oluşturduk. Ormanköy projesi herkesin içinde yaşamak isteyeceği sıradışı bir proje olacak” şeklinde konuştu. 

SAĞLIKLI EV NASIL OLUR?

Yılmaz, DAP Yapı Sağlık Kurulu tarafından oluşturulan ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ni ise şu şekilde açıkladı:

1- Birincisi her binada elbette asansör olacak. Fakat asansöre ihtiyaç duymadan çıkılabilecek yükseklikteki eve sağlıklı ev diyoruz. 

2- İkincisi ise bahçe konusu… Sağlıklı evler, bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip bulunacak. Yaklaşık 200 bin metrekare alan üzerinde yer alan Ormanköy projemizin yüzde 90’ı yeşil alanlar için ayrıldı.

3- Üçüncüsü orman konusu çok önemli… Çünkü ormanlarımız sadece oksijen deposu değil aynı zamanda da şifa kaynağı… Orman havası alarak yapılan spor ve yürüyüş aktiviteleri tansiyon ve şeker gibi kronik hastalıklara da iyi geliyor, yaşlanmayı geciktiriyor. Bu yüzden sağlıklı ev orman içinde ve geniş bir yeşil alana sahip olmak zorunda. 

4- Dördüncü olarak bir diğer konu da hiç şüphesiz havalandırma sistemi… Bu açıdan bakıldığında ‘Sağlıklı Ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve ‘bağımsız’ olması büyük önem taşıyor. 

5- Beşinci ve son kriter ise hepimizin bildiği gibi elbette deprem yönetmeliği… 

BÖLGE TAM BİR ULAŞIM VE EĞİTİM ÜSSÜ

Tamamen ormanlarla çevrilmiş bir ilçe olan Çekmeköy, son yıllarda İstanbul’un en iyi okullarının da toplandığı bir bölge olarak ön plana çıkıyor. Çekmeköy’ün gerçek bir “Eğitim Üssü” olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, "Özellikle beyaz yakalı nüfus hem çocuklarının eğitimi, hem deprem güvenliği hem de ulaşım avantajı nedeniyle Çekmeköy’ü tercih ediyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 15-20 dakikada ulaşmanız mümkün. Ayrıca hem İstanbul Havalimanı hem de Sabiha Gökçen Havalimanı kavşaklarının tam merkezinde" diye konuştu. 

Projedeki fiyat konusuna ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydeden Ziya Yılmaz, “İlk düşüncemiz 10 bin TL’nin üzerinde bir rakamla satışa çıkmaktı. Fakat lansmana özel bir sürpriz yapmaya karar verdik. Metrekaresi 8 binden başlayan fiyatlarla satışa çıkıyoruz. Bitiş rakamları ise 16-17 bin TL’leri bulacak” şeklinde konuştu.

DAP Yapı’nın Çekmeköy Projesi’nde neler olacak?

- ORMANPARK: Ana ormanın haricinde bulunacak asırlık ağaçlardan meydana gelen Saklı Ormanlar’da çocukların gün boyu vakit geçirebilecekleri oyun alanları, sabahları çiçeklerle bezeli yürüyüş yolları, doğanın içinde dinlenme alanlarına yer verilecek. 

- SAĞLIK MERKEZİ: Her an hizmetinizde ve yanı başınızda bulunacak sağlık merkezine evinizden yürüyerek profesyonel hizmete ulaşabilirsiniz. 

- EĞİTİM KURUMU: Ormanköy’ün yanında konumlanacak okula çocuklarınız orman içinden yürüyerek kolayca ulaşaım sağlayabilecek.

- KREŞ: Yürüyerek ulaşılabilecek yakınlıkta olan kreşte çocukların doğa ve orman sevgisini öğrenerek büyümesi amaçlanıyor.

- ORMANİÇİ ÇARŞI: Ormaniçi Çarşı’da günlük ihtiyaçlarınızı bulabileceğiniz her şey bir arada olacak. 

Kişiye özel “Villa Bahçe”

Ormanköy projesindeki evlerin yüzde 20’si bahçeli olarak tasarlandı. Proje İskandinav mimarisi göz önüne alınarak şekillendirildi ve Türk mimarisi ile buluşturuldu. DAP Yapı, Ormanköy projesinde adına ‘Villa Bahçe’ şeklinde nitelendirilen özel alanlara yer verildi. Daire gibi fonksiyonel ve kompakt, villa gibi size özel ve müstakil olan “Bahçe Villa”ların özel bahçelerinde, organik sebze-meyveler yetiştirme fırsatı sunuluyor.

Teras Loft: Tavanı kaplayan pencerelerle güneşe doyacağınız kadar geceleri de yıldızları izleyebileceksiniz.

2,5+1, 3,5+1 odalar: 2,5+1 ve 3,5+1 dairelerin uçtan uca camlarıyla panoramik orman manzarası sağlayan ekstra odalarını dilerseniz çalışma odası ya da hobi odası olarak kullanılabilir.

DAP Yapı Ormanköy projesi ön talep topluyor!

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?


Geri Dön