19 / 04 / 2024

Dap Yapı, 2015 yılında 700 milyon liralık yeni yatırım yapacak!

Dap Yapı, 2015 yılında 700 milyon liralık yeni yatırım yapacak!

Projeleriyle adından söz ettiren DAP Yapı, 2015 yılı için 700 milyon liralık yeni yatırım planlıyor. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, geliştirdikleri projelere ilişkin bilgiler verdi.



İstanbul Kartal'daki İstMarina'nın satış ofisinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ziya Yılmaz, "2014'e neredeyse stoksuz girmiştik. İstMarina ve DAP Vadisi projelerimizle lansmana çıktık. İstMarina'da bugüne kadar bin 36 dairenin satışı tamamlandı. DAP Vadisi'nde ise çok kısa sürede yüzde 82'lik satış oranı yakaladık" dedi. 2015 yılında da aynı şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Satın aldığımız arazi neye uygunsa, konumuna ve araştırma raporlarına göre karar veriyoruz. Kendimizi ofisle veya konutla sınırlandırmıyoruz; AVM'ler, oteller, karma projeler daha farklı konseptler geliştirebiliriz. 2015'te yaklaşık 700 milyon TL'lik bir yatırım yapacağız. 3 yeni projeyi lanse edeceğiz: Taksim Petek, Adam Kule ve Kartal'da yeni bir proje." 


80 PROJEYE ULAŞACAK 


Avrupa'nın satış fiyatlarıyla Türkiye'nin konut satış fiyatları arasında en az 4-5 kat fark olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bizim bazı özel projelerimizi Avrupa'da yapsak en düşük metrekare herhalde 20 bin dolardan başlar. Bugüne kadar 24 proje hayata geçirdik; gelecekte 80'e tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Takvim/Özlem KAMER TERCANLI 


Geri Dön