28 / 03 / 2024

DAP'tan 12 proje için 36 milyon lira destek!

DAP'tan 12 proje için 36 milyon lira destek!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığı'nca 2019 yılı içerisinde 12 proje için 36 milyon liralık destek verilecek.



Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığı tarafından bu yıl destek verilecek 124 proje kapsamında uygulayıcı kuruluşlarla 12 yeni proje için protokole imza atıldığı açıklandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; DAP İdaresi'nin yaptığı açıklamada, İdare Başkanı Adnan Demir, protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da uygulayıcı kuruluşların projelerine sermaye transferi yoluyla para aktaracaklarını söyledi.

12 proje için 36 milyon lira ödenek ayırdıklarını ve bu yıl ilk defa Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta "Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi"ne destek vereceklerini açıklayan Demir, en çok ihtiyaç duyulan projelerin desteklenmesine özen verdiklerini söyledi.

Törene, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, Bitlis Belediye Başkanı Nasrullah Tanğlay, Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Öncel, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ile diğer uygulayıcı kuruluşlara yetkililerin verildiği açıklandı.


Geri Dön