25 / 04 / 2024

Dar gelirli vatandaşlar müjde! Fatura ödemeyeceksiniz!

Dar gelirli vatandaşlar müjde! Fatura ödemeyeceksiniz!

2022 yılında elektrikte kademeli tarifeye geçilmesi beklenirken, doğalgazda da kademeli tarife çalışmaları devam etmektedir. Bu uygulama sayesinde milyonlarca dar gelirli vatandaşın cebi korunmuş olacak.



Yıl başında elektrikte kademeli tarifeye geçilmesi beklenirken, doğalgazda kademeli tarife çalışmaları devam ediyor. Bazıları tarafından 'gizli zam' olarak eleştirilen uygulama, eleştirilerin tersine vatandaşların ceplerini koruyacak.

Memurlar.net'te yer alan habere göre; kademeli elektrik tarifesinde 100 metrekarelik bir evde 4 kişilik bir hanenin temel elektrik enerjisi ihtiyacı Türkiye ortalaması hesaplanarak dikkate alınacaktır. Böylece evdeki minimum ihtiyaçları karşılayacak bir ilk seviye belirlenmiş olacaktır. Birinci seviyeyi aşan tüketim miktarı ikinci seviyeden faturalandırılacaktır.

Dar gelirli vatandaşlar müjde! Fatura ödemeyeceksiniz!

Doğalgazda devreye alınacak tarife, tıpkı elektrik gibi olacak. Yine 4 kişilik bir hanenin doğalgaz ihtiyacı esas alınacak. BOTAŞ'ın çalışmaları sonucunda ortalama doğalgaz tüketimi belirlenecek. Birinci seviyede herkesin faturası aynı olurken, belirlenen miktarı aşan kullanımlarda fark ikinci seviyeden hesaplanacaktır. Birinci seviyeyi aşmayan vatandaşın doğalgaz faturası artmayacak. Aksine faturada önceki dönemlere göre azalma olabilir. Böylece dar gelirli vatandaşlar desteklenecek.  Birinci aşamayı geçmek istemeyen vatandaşlar, tüketimlerini azaltarak tasarruf edebilecek. Uzun zaman önce birçok belediyede su kullanımı için kademeli tarife yöntemi uygulanmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı: Doğalgaz desteği verilecek!

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön