29 / 03 / 2024

TOKİ'nin en önemli misyonu dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak!

TOKİ'nin en önemli misyonu dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak!

TOKİ'nin en önemli misyonunun dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirten TOKİ Başkanı Bulut, bunların yüzde 85'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu belirtti...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut,  TOKİ  merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Bulut, TOKİ'nin en önemli misyonunun dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirterek bu anlamda Türkiye genelinde 837 bin konut ürettiklerini, bunların yüzde 85'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Kamacı'nın haberine göre; Bulut, son zamanlarda bu oranı yüzde 95'e çıkarmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza rakamları zikrettiğimizde, bu rakamların yeterli olmadığından bahsediliyor. Cumhurbaşkanımızın bu konuda 'TOKİ bu oranı yüzde yüze çıkarmadıkça ben bu oranlara bakmayacağım' gibi direkt talimatı var. Bizim tek hedefimiz yüzde yüz sosyal konut üretebilecek duruma gelmek. İnşallah önümüzdeki süreçte de bunları başaracağız." ifadelerini kullandı. 

Bulut, TOKİ'nin bugüne kadar 23 bin 80 derslikli bin 77 okulu tamamladığını, 40 bin 120 yatak kapasiteli 266 hastane, 72 bin öğrenci kapasiteli 189 yurt, 931 ticaret merkezi, 206 kamu hizmet binası, 19 stadyum, yaşam merkezi, huzurevi ve halk eğitim merkezi olmak üzere toplamda 14 bin 541 sosyal donatı inşa ettiklerini belirtti. 

Aralık ayı itibari ile TOKİ'nin 358 aktif şantiyesinde yaklaşık 93 bin nitelikli konut ve sosyal donatı inşasının devam ettiğini ifade eden Bulut, aralık ayı sonunda 1 milyar 100 milyon liraya yakın ödeme yaptıklarını söyledi.

Bulut, 2018'de toplam 53 bin konutun satışını gerçekleştirdiklerini, 43 bin konutun da teslimini yaptıklarını belirtti. 

Bulut, Türkiye genelinde TOKİ'nin birinci el konut satışı oranının yüzde 7,5 civarında olduğunu, kalan kısmın da özel sektör tarafından yapıldığını söyledi. Bulut, son 15 yıl içerisinde TOKİ'nin toplam yatırımının 150 milyar lira civarında olduğunu belirtti.

 

TOKİ'den İstanbul'a 531 ucuz konut!

Ömer Bulut: 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz!

134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

TOKİ'den 1.174 ucuz konut geliyor!

TOKİ 5 bin 243 dar gelirliyi ev sahibi yapacak!

 


Geri Dön