23 / 04 / 2024

134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Bulut, şu anda 59 il, 134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini belirtti...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut,  TOKİ  merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar 17,5 milyar liralık ihale gerçekleştirdiklerini, şu anda 59 il, 134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bulut, TOKİ'nin yaptığı kentsel dönüşümlerde çok belirgin memnuniyetsizlikle karşılaşmadıklarını anlatarak, vatandaşla uzlaşmayı esas aldıklarını, genellikle yüzde 70 oranında uzlaşma sağlamadıkları alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamadıklarını belirtti.

134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Bulut, Ankara'da Sincan, Mamak ve Yenimahalle bölgelerinde çok ciddi kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu söyledi. Bulut, İstanbul'da Gaziosmanpaşa, Esenler ve Üsküdar Çamlıca Camisi etrafındaki bölgeleri mart ayına kadar ihale sürecine getireceklerini ifade etti. 

Bulut, sınırlarda kaçak geçişleri önlemek ve sınırları korumak amacıyla Acil Sınır Duvarı çekilmesi yönünde TOKİ'nin görevlendirildiğini, bu kapsamda yapılan 820 bin metrelik modüler betonarme duvarların tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.

Ömer Bulut Güneydoğu'da evleri terörden zarar gören vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 19 bin 782 konutluk ihale gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu bölgede toplamda 23 bin 247 konut ürettiklerini dile getirdi.

Şehit yakınları ve gazilere faizsiz kredi imkanı verdiklerini anımsatan Bulut, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda bugüne kadar 23 bin 151 aileye 1 milyar 30 milyon faizsiz kredi verdik. Sadece 2018'de bin 758 kişiye 194 milyon lira faizsiz kredi verdik. Bu kapsamda kredi kullandırılmak üzere 2019 yılında da 260 milyon liralık kaynak ayırdık. Bu yıl içinde 72 tescilli binanın restorasyonu için 12 milyon liralık restorasyon kredisi açıldı. TOKİ bugüne kadar toplamda 628 esere yaklaşık 90 milyon liralık restorasyon kredisi kullandırdı."

Bulut, belirli dönemlerde vatandaşlar için indirim kampanyası uyguladıklarını söyleyerek, bu kapsamda en son yüzde 24'lük indirim yaptıklarını, bu sayede vatandaşların yüzde 24 karı olduğunu belirtti. 

Sosyal konut sayısı hedefleri olduğunu ifade eden Bulut, şunları söyledi; "Önümüzdeki süreçte dar gelirli vatandaşlarımızın çok rahat ulaşabilmesi, rahat satın almasını sağlayacak koşullarda Türkiye genelinde önemli sayıda konut uygulamasını gerçekleştirmiş olacağız. Taksitleri düşük olacak." 

 

Ömer Bulut: 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz!

TOKİ'nin en önemli misyonu dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak!
 


Geri Dön