25 / 04 / 2024

Ömer Bulut: 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz!

Ömer Bulut: 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Cumhurbaşkanımız 81 ile en az 1 millet bahçesi yapılmasını istediğinden dolayı önümüzdeki süreçte 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz." dedi..



TOKİ merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, millet bahçeleri projesinde TOKİ'nin aktif olarak görev aldığını söyledi. 

"81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla İcraat Programı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 28 ilde yaklaşık 25 milyon metrekarelik alanda 52 millet bahçesinin çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk 100 günlük icraat programı kapsamında 5 millet bahçesinin açılışının yapıldığını anımsatan Ömer Bulut, sözlerine şöyle devam etti;

"Bu 5 millet bahçesinden Kayaşehir 1. etap ve Kayaşehir Kuzeyyakası,  TOKİ  ve TOKİ'nin iştiraki tarafından tamamlanmış olan millet bahçeleriydi. İkinci 100 gün için ise 5 millet bahçesinin daha yapımının tamamlanması hedefleniyor. Bunlardan biri bizim Diyarbakır'da Dicle Vadisi'nde yapmış olduğumuz millet bahçesi. Ocak ayı içerisinde 3 millet bahçesinin ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. İstanbul Pendik, Batman ve Elazığ'ın ihaleleri gerçekleşecek. Şubat ayında ise Sakarya, Eskişehir, Kayabaşı, Samsun ve  Ankara  İmrahor Vadisi 1. Etap olmak üzere 5 millet bahçesinin daha ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Bunların dışında TOKİ olarak şu anda 14 millet bahçesinin proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Onları da en kısa sürede hazır hale getirmiş olacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın şu andaki gündeminde 52 millet bahçesi var ama Cumhurbaşkanımız 81 ile en az 1 millet bahçesi yapılmasını istediğinden dolayı önümüzdeki süreçte 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz."

 

8 yeni millet bahçesi geliyor!

TOKİ'nin en önemli misyonu dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak!
 


Geri Dön