25 / 04 / 2024

Kocaeli'de 9 millet bahçesi inşa ediliyor!

Kocaeli'de 9 millet bahçesi inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Kurum kentte 9 millet bahçesi inşa edildiğini dile getirdi. 



Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliği düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, fidan dikme etkinliğine katılım sağladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Bakan Kurum açıklamasında tüm millet bahçelerinin 2023 yılına kadar tamamlanacağını belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha yeşil bir Türkiye'yi yavrularımıza armağan edeceğiz." dedi. Bakan Kurum, Kocaeli'de de 2,5 milyon metrekare büyüklüğünde 9 millet bahçesi yaptıklarını dile getirdi. 

Törende konuşma yapan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle başlatılan 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi ve ekolojik koridor projelerinin hızla devam ettiğini ifade ederek ekolojik koridorlar projesi kapsamında Ankara'dan Karadeniz'de Kızılırmak Deltası'na, Ege'de Foça'ya, Akdeniz'de Patara'ya ve Doğu Anadolu'da Van Gölü'ne kadar gidecek 4 ana ekolojik hat oluşturduklarını dile getirdi.

Kocaeli de 9 millet bahçesi inşa ediliyor!

Derince Millet Bahçesi'nin 72 bin metrekarelik eski İsmetpaşa Stadyumu alanında projelendirdiğini anlatan Kurum, "Millet bahçemizi, sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan, İzmit Körfezi'nin en büyük gümrük kapısı olan Derince'nin merkezinde, stadın olduğu bu alanda yapıyoruz. Millet bahçemizde, bir taraftan işçi kardeşlerimiz öğle vakitlerinde burada dinlenecek, diğer taraftan Derince'nin yokuşlarından inen ailelerimiz bir araya gelerek keyifle vakit geçirecek. Bir yandan çocuklarımız göletin kıyısında, etkinlik alanlarında oynarken, arkadaşlarıyla birlikte bisikletlerini sürerken diğer yandan gençlerimiz spor alanlarında oyun oynayacak, çiçek kokularının, kuş seslerinin eşliğinde kitaplarını okuyacak" şeklinde konuştu.

Kocaeli de 9 millet bahçesi inşa ediliyor!

 Derince Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yılın Eylül ayında hizmete gireceğini açıklayan Kurum, bu millet bahçesinin benzer örneklerini Darıca ve Gebze Eskihisar millet bahçelerinde de yaptıklarını açıkladı. Millet bahçesi projeleri kapsamında Gebze Sultanorhan ve Çayırova mahallelerinde, Darıca'da, Gölcük'te, Dilovası'nda, İzmit'te ve Körfez'deki millet bahçelerinde de inşa çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Kurum, en kısa sürede bu millet bahçelerini de belediyelerle birlikte Kocaeli'nin hizmetine sunacaklarını belirtti. Bakan Kurum, Derince Millet Bahçesi ve diğer millet bahçesi projelerinin, Kocaelili tüm vatandaşlara hayırlı olması yönünde temennide bulundu. 

 

#CANLI Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor / Kocaeli-Derince https://t.co/sDgvyeUxvL

— T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (@csbgovtr) December 25, 2020

 


 Gölcük Millet Bahçesi ihalesi bugün!

 

 


Geri Dön