26 / 04 / 2024

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önem verdiği projelerden biri olan “Kale Eteği Peyzaj Düzenleme Projesi” ihalesi gerçekleştirirek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle Millet Bahçesi oluyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Peyzaj çalışmalarının kısa zaman içerisinde başlayacağını Başkan Beyazgül alanda incelemelerde bulunarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden şu notu paylaştı. “Tarihi Şanlıurfa Kalesi’nin güney kısmında yer alan 30.000 metrekarelik alanda, 300’den fazla evin kamulaştırmasını tamamladık. Burayı tarihi yapıya uygun, Millet Bahçesi olarak TOKİ işbirliğiyle projelendirdik. Çok yakında çalışmalarımız başlıyor” ifadelerini aktardı. 

PROJE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Şanlıurfa Kalesi’nin güney kısmında yer alan 30 dönüm alana sahip Kale Eteği projesi çarpık kentleşme ve gecekondu yapılardan arındırırak Urfa Kalesinin hemen yanı başında yer alan bölgenin, turizme kazandırılmasını sağlamak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle peyzaj düzenleme projesi hayata geçildi. Proje alanında ve çevresinde tarihi yapıların olması sebebiyle bu minvalde tasarlanan proje için geri sayım başladı. Proje bittiğinde Eyyübiye ilçe halkı yeşil alan ve sosyal donatı alanlarının yoğunlukta olduğu bir Millet Bahçesine kavuşmuş olacak.

Urfa Kalesi nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa’ya yeni yeşil alanlar

Şanlıurfa’da yeni meydanlar ve yeşil alanlar inşa etmek için çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yıkılan eski hizmet binasının yerini yeşil alan olarak düzenliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin’in üzerinde önemle durduğu belediye meydanı projesinde yapılacak çalışmalar belirlendi. Başkan Beyazgül, Projede yeşil alanların oranının yüksek olması talimatını vererek projenin bu yönde hazırlanmasını talep etti. 

Urfa Kalesi nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Yüzde 70’i yeşil alan

Toplam uygulama alanının 3 bin 930 metrekare olduğu meydan projesi, şehir merkezinin nefes almasına katkı sağlayacak standartlarda ve yüzde 70 oranında yeşil alan olarak tasarlandı. Yeşile ve kent estetiğine önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, belediye meydanı çevresinde bulunan ağaç ve bitkiler koruyarak proje dahilinde 269 adet, alana ve tasarıma uygun yeni ağaç dikimi yapacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa’nın kalbi konumunda olan ve şehre nefes aldıracak olan yeşil bir alan daha Şanlıurfa’ya kazandırılacak. 

Şanlıurfa'da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!


Geri Dön