18 / 04 / 2024

Ziya Altınoğlu Stadyumu millet bahçesi olacak!

 Ziya Altınoğlu Stadyumu millet bahçesi olacak!

Çatalca’da uzun yıllardır ayakta duran Ziya Altınoğlu Stadyumu yıkılıp, yerine millet bahçesi inşa edilecek..



Çatalca Belediyesi Başkanı Mesut Üner, bölgenin yeşil alana ihtiyacı olduğunu belirterek Ali Sami Yen’de olduğu gibi stadyumun yerine yapı inşa edilmeyeceğini söyledi. 

Eski Çatalca Belediyesi Başkanı Fırat Aykut, “Kiminle konuşsam hepsinin çocukluğundan ve delikanlılığından bu yana çok değerli anıları vardı bu stadyumda. Önce insanları ikna edin” diye konuştu. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; 66 yaşındaki futbolcu İskender Aktaş da bu stadyumda anılarının olduğunu kaydederek “Ciğerimiz yandı” dedi.

İHALE BUGÜN

Çatalca’daki 24 bin metrekare alanda kurulu olan Ziya Altınoğlu Stadyumu yıkılıp, yerine millet bahçesi ve meydan yapılacak. Stadyum da İzzettin Mahallesi’ne taşınacak. Millet bahçesi projesi ihalesinin bugün yapılacağı belirtildi. Projeye tepki gösteren eski Çatalca Belediye Başkanı Fırat Aykut, "Burada işin özü şudur: Halkın hiç bilgisi yoktur. Projeyi kimse görmemiştir.

Sır gibi saklanmaktadır. Halkın rızası alınmamıştır. Projenin maliyeti ve hangi bütçeden ödeneceği açıklanmamıştır. Projeler imar planına aykırıdır. Kente ve kentliye karşı suç işlenmektedir. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu hukuksuz tasarrufa ‘dur’ demelidir" şeklinde konuştu.

Futbolcu İskender Aktaş ise, “30 yıl o stadyumda oynadım. Ciğerimiz yandı. Spor alanımızdı orası. Bütün bayramlar orada kutlanırdı” dedi. 

CHP Çatalca İlçe Başkanı mimar Mehmet Çoban, “Yıkım ihalesi pandemi sürecinde yapıldı. Tarihi doku yok olacak, karşıyım” ifadelerini kullandı.

‘İHTİYAÇ VAR’

Ulaştığımız Çatalca Belediyesi Başkanı Mesut Üner, ilçenin böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu ve millet bahçesi projesini TOKİ’nin yapacağını dile getirere, şunları kaydetti: 

“Sadece içine ufak bir sosyal tesis yapılacak. Kütüphane, gölet, yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Geri kalanı komple yeşil olacak. Seçim zamanında hangi eve gittiysek herkesin sosyal tesise ihtiyacı olduğunu söylüyorlardı. Futbol sahası akşamları zaten yürüyüş alanı oldu. Çatalca’nın sosyalleşmeye ihtiyacı var. Stadyumlar zaten her yerde şehir dışına çıkarılmaya başlandı.”

Çatalca Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!


Geri Dön