19 / 04 / 2024

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi olacak!

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi olacak!

Ardahan mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Aziziye Kışlası'ndaki sorunlar çözüldü. Artık orası Millet Bahçesi olacak'' dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan mitinginde konuşuyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Erdoğan, kentte hayata geçirilecek yatırımlardan ve projelerden bahsetti. 

"BATIYA NE GÖTÜRDÜYSEK, DOĞUYA DA ONU GÖTÜRDÜK"

Doğu ve güneydoğuya 290 katrilyon yatırım yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Son 17 yılda demokrasimiz güçlendi, vesayet geriledi. Kardeşliğimiz hiç olmadığı kadar perçinlendi. Milletimizi birbirine kırdırmayı hedefleyen hiçbir provokasyon amacına ulaşamadı. Uzun yıllar sonra başta Doğu illerimiz olmak üzere 81 vilayetimizin tamamı layık olduğu hizmetlere ilk defa bizim dönemimizde kavuştu. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı en çok bizim dönemimizde azaldı. Çünkü biz birileri gibi bölge siyaseti yapmadık, biz hiçbir zaman Türkiye haritasını renklere göre bölmedik. Biz CHP gibi sadece belli illere, sadece sahil kenarlarına hapsolan bir parti olmadık. Ülkemizin tüm illerinden, tüm toplum kesimlerinden oy alan bir siyasi hareket olduk. Biz batıya ne götürdüysek, doğuya da onu götürdük. Bugün Türkün de Kürdün de dindarın da sekülerin de gencin de yaşlının da partisi AK Parti'dir. Vatandaşımızın tamamını bağrımıza bastık. İstiyoruz ki Ardahan batının imkanlarıyla her zaman iç içe olsun. Bizler için artık Ardahan'dan Kars'a oradan havalimanıyla ülkemizin her yerine uçma imkanına sahibiz.Doğu ve güneydoğuya 290 katrilyon yatırım yaptık. Tarımsal destekte 33 milyar lira, sosyal yardımlarda 59 milyar lira, kalkınma ajansları vasıtasıyla üreticilerimize 5,5 milyar lira destek verdik. Üniversite sayımız 6'ydı 18'e çıkardık. Üniversite öğrenci sayısı 107 bindi, şimdi 616 bin oldu'' diye konuştu.

"AZİZİYE KIŞLASI'NDAKİ SORUN ÇÖZÜLDÜ, MİLLET BAHÇESİ OLACAK"

Aziziye Kışlası'ndaki sorunların çözüldüğünü açıklayan Erdoğan, millet bahçesi müjdesi verdi. Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: ''Aziziye Kışlası'ndaki sorunlar çözüldü. Artık orası Millet Bahçesi olarak siz Ardahanlı kardeşlerime hizmet verecek. Şehrin merkezinde, anneler babalar yavrularını alacak orada gidip birlikte eğlenecekler. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bahçenin içinde müze var. Ama bir de Millet Kıraathanesi o projenin içerisinde yer alacak. Oraya da üniversiteli gençler hem derslerini çalışmaya gelecekler, çay, simit, kek, pasta vesaire ücretsiz olarak bunlar da gençliğimize orada ikram edilecek.''

ARDAHAN'A MÜJDELER

Ardahan'a iki dev projenin müjdesinin verileceğini söyleyen Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin Türkiye'nin ve aynı zamanda Ardahan'ın da projesi olduğunu belirtti.

Erdoğan, konuşmasına şu şekilde:

"Demir-İpek yolu güzergahındaki Çıldır'ın Yukarıcanbaz köyünde gümrük işletme merkezi ve donatılarıyla birlikte Canbaz İstasyonu kuracağız. Ardahan'ın turizm potansiyeli ön plana çıkacak ve sektörlerin gelişimine katkı sağlanacak. Kafkasya ve Orta Asya'nın Karadeniz ile irtibatını kolaylaştıracak, Ardahanlıların da asırlık özlemi olan Sahara Tüneli'ni yapmak için kolları sıvadık. Projesi hazır, inşallah en kısa sürede Sahara Tüneli'ni de hayata geçireceğiz."

Seçimlere bir ay kaldığını belirten ve partililerden çok çalışmalarını isteyen Erdoğan, Ardahan-Posof arasındaki Ilgar Tüneli'nde ve Çıldır-Aktaş sınır kapısı yolu üzerindeki Aşık Şenlik Tüneli'ndeki çalışmaların ise sürdüğünü açıkladı. 

Çıldır Gölü'ndeki hizmetlerini anlatan, Ardahan'ı doğal gazla buluşturduklarını ve bu yıl Damal, Hanak ilçelerine de doğal gaz vereceklerini söyleyen Erdoğan, "Yok Aleviymiş, yok Sünniymiş bizde böyle bir ayrım yok. Oraya da doğal gaz gelecek. Göle ilçemizin de doğal gaz boru hattının döşeme işlemleri başladı." dedi.


Geri Dön