20 / 04 / 2024

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi Haziran'da tamamlanacak!

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi Haziran'da tamamlanacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi olacak Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.



Türkiye'nin ikinci büyük millet bahçesi olan Bitlis Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah'tan Ceren Kurtye'nin haberine göre; yaklaşık 400 bin metrekare üzerinde inşa edilen millet bahçesi İstanbul Pendik'ten sonra Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi olacak. 

Çarho bölgesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken inşaatın Haziran ayı ortasında bitirilmesi planlanıyor. 

Çalışma alanında inceleme yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'dan bilgi alan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, çevre illerin de ilgi göstereceği ve nefes alacağı bir yaşam alanı inşa etmek için çalıştıklarını belirtti. 

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi Haziran da tamamlanacak!

Kiler gazetecilere yaptığı açıklamasında şu detayları aktardı: 

"Burada yapılan Millet bahçesi Ahlat ve çevre illerin nefes alacağı bir mekan olacak. Yaklaşık 400 bin metrekare alan içinde 135 bin metrekaresi kullanım alanı olarak öngörüldü. Burada 80 bin metrekare yeşil alan, 13 kilometre yürüyüş alanıyla muhteşem bir alan oluşturuldu. Türkiye'de İstanbul Pendik'ten sonra çevredeki şehirler içinde ikinci büyük millet bahçesi olacak. Burada gezdikten sonra şimdi bir dikili ağacımız olsun. Bir ağaç diktik. Toplamda bin 900 tane ağaç dikildi. Süs bitkilerimiz var. 3 köprüsü var. Köprülerde Ahlat taşı kaplamalarıyla güzel bir mekan olmuş. Belediye Başkanımız gece gündüz demeden burada çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu işler yürüyor. Haziran ayında bölgenin hizmetine açılacak."

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tam gaz!


Geri Dön