27 / 04 / 2024

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi olacak!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi olacak!

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü, Millet Bahçesi olacak. Kardeş Mühendislik Müşavirlik Şirketi, ihaleyi 14 milyon 861 bin lira ile kazandı...



1911 yılında “Kondüktör Mekteb-i Âlisi” adıyla, Paris’teki Ecol De Conducteur’ün müfredat programı esas alınarak kurulan ve halen 36 bin öğrencinin eğitim gördüğü İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü, tüm tepkilere rağmen “Millet Bahçesi” oluyor.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, ihaleyi Kardeş Mühendislik Müşavirlik Şirketi 14 milyon 861 bin lira ile kazandı. Firma bugüne kadar AKP’li belediyeler ve devlet bankalarının açtığı çok sayıda ihaleyi  de almıştı. Haziran 2020’de tamamlanacak olan Millet Bahçesi hafta içi öğrencilere, hafta sonu ise halka açık olacak. 147 bin metrekarelik alanda, 2 gölet, bilim merkezi ve mescit de bulunacak.

15 bin imza toplandı

Öğrenciler, “YTÜ’de Millet Bahçesi İstemiyoruz” başlığıyla kampanya açıp 15 bin imza topladı. Okulla ilişiği olmayan insanların okul sınırları içerisine alınıp huzurun ve güvenliğin bozulmasını istemiyoruz” açıklaması da yapıldı. 

YTÜ Rektörlüğü’nden ise “Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi, kampüsümüzde otobüs durakları ve tarihi dokuyla uyuşmayan go-kart pistinin bulunduğu atıl durumdaki tarihi kışla binasının ön tarafındaki alanda yapılacaktır. Hafta içi, 50 bin kişilik yıldız ailesine hizmet ederken, hafta sonları da belirli saatlerde milletimize açılacaktır.Tarihi hamam, Otağı Hümayun, Fil Ahırları, Osmanlı Koğuşu, Sancak Köşkü gibi tarihi mekanlar için rehberler eşliğinde özel turlar düzenlenecektir.” denildi.


Geri Dön