28 / 03 / 2024

millet bahçesi projesi

millet bahçesi projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Millet bahçesiyle şehirlerimize ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz yeşil alanları kazandırıyoruz. Hedefimiz, her ile 1 tane millet bahçesi yapmak ve kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak" dedi...

30 şehirde 41 millet bahçesi!

Toplu Konut idaresi Başkan Vekili Ömer Bulut, "30 şehirde 41 yeni millet bahçesini hayata geçireceğimiz çalışmalar kapsamında bu ay 8 projeyi daha ihale ediyoruz" dedi...

Ömer Bulut: 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Cumhurbaşkanımız 81 ile en az 1 millet bahçesi yapılmasını istediğinden dolayı önümüzdeki süreçte 81'den daha fazla millet bahçesi inşa edeceğiz." dedi..

Türkiye'nin millet bahçeleri! Her şehre bir millet bahçesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da vatandaşların hizmetine sunulan beş millet bahçesini takiben diğer şehirlere de en az bir millet bahçesi yapılacağını belirterek, bu hedefle tasarlanan 33 yeni park projesinin son aşamaya geldiğini söyledi.

TOKİ'nin 15 eski stadı Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını verdiği ‘Millet Bahçesi’ projesi için TOKİ'ye ait 15 stat hazineye deredilecek. Toplam 712 bin metrekarelik alan Millet Bahçeleri olacak.

İlk Millet Bahçesi Sivas’ta açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesini açıklarken paylaştığı ‘Millet Bahçesi’ projesi için ilk adım atıldı. Proje ilk kez Sivas'ta başlatılacak. 

TOKİ’nin 15 stadyumu Millet Bahçesi oluyor!

Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile TOKİ düğmeye bastı. TOKİ’nin 15 stadyumu Millet Bahçesi olacak. 

Millet Bahçesi yanına dev fuar alanı yapılmalı!

Atatürk Havalimanı’nın kapatılması ile bölgede çoğunlukla uçak yolcularına hizmet veren 62 otelin geleceği düşünülüyor.  Atıl kalma endişesi yaşayan oteller Millet Bahçesi’nin yanı sıra bölgeye dev bir entegre fuar alanı yapılmasını önerdiler.

Millet Bahçeleri İstanbulluları heyecanlandırdı!

Outdoor Factory Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Atatürk Havalimanı arazisine yapılması planlanan ve tamamlandığında dünyanın en büyük parklarından biri olacak Millet Bahçesi'nin yabancı turistler için de bir cazibe merkezi olabileceğini söyledi. 

Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak Millet Bahçesi projesinin detayları belli oldu. Millet Bahçesi'ne yönelik ilk kare ortaya çıktı..

Millet bahçesini TOKİ yapacak!

Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile TOKİ düğmeye bastı. Maslak ve Pendik’te yapılması planlanan millet bahçesi için TOKİ çalışmalara başladı. 

Millet Bahçesi turizmcileri heyecanlandırdı!

Atatürk Havalimanı'nın yerine inşa edilecek olan devasa park Millet Bahçesi turizmciyi de heyecanlandırdı.

Millet bahçesi Central Park'ın 3, Hyde Park'ın 8 kat büyüğü olacak!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Atatürk Havalimanı'na kurulacak millet bahçesinin New York'taki Central Park'ın 3 katı ve Londra'daki Hyde Park'ın 8 katı büyüklüğünde olacağını söyledi.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Millet Bahçesi dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak!

Ekim ayında kapanacak olan Atatürk Havalimanı’nın arazisinin akıbeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından netlik kazandı. Erdoğan, arsaya “Millet Bahçesi” adında yeşil alan yapılacağını açıkladı. 

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Konya'nın en büyük millet bahçesi ve Meydan Evleri projesi hızla yükseliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Millet Bahçesi ve Meydan Evleri projesinin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı. 

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

TOKİ'den başkente yeni millet bahçesi geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen proje yarın ihaleye çıkacak.

Ankara'ya yeni millet bahçesi geliyor! Bu ilçede yaşayanlar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre, millet bahçesi projesi Keçiören'de inşa edilecek.

TOKİ İzmir Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! O ilçede yaşayanlara müjde!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni millet bahçesi projesi Bergama'da hayata geçirilecek.

TOKİ Trabzon Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! İşte Trabzonluların beklediği o tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Millet Bahçesi için düğmeye bastı. İşte Trabzon Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi...

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir de var! TOKİ'den 12 ile yeni millet bahçesi projesi müjdesi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı 12 ildeki yeni millet bahçesi için düğmeye bastı

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi Mayıs'ta resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinin Mayıs ayında başlayacağını dile getirdi. İşte o açıklamalar...

İstanbul'a bir millet bahçesi daha geliyor! Yeni proje için düğmeye basıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Şile Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı. Söz konusu projenin ihalesi 28 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara Haymana Millet Bahçesi projesi için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Haymana Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı.

Şanlıurfa Halfeti'ye millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Halfeti Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 8 Nisan'da yapılacak.

millet bahçesi projesi Haberi

millet bahçesi projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu öğrencilerince düzenlenen "Sıfır Atık Eko Bilim Fuarı"nın açılışında konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlığın iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve iklim değişikliğiyle mücadele edebilmek adına bir çok proje gerçekleştirdiğini söyledi. Kurum, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Bunlardan biri millet bahçesi projesi. Millet bahçesiyle şehirlerimize ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz yeşil alanları kazandırıyoruz. Hedefimiz, her ile 1 tane millet bahçesi yapmak ve kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak. Atıksu arıtma tesisleri yapıyoruz. Hem atık su arıtma hem düzenli depolama tesislerinin sayısını nüfusumuzun yüzde 100'üne hizmet verecek şekilde çıkarmak istiyoruz. Bakanlık olarak doğayı ve çevreyi korumak ve bize bırakılan emanetleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek adına korunan...