25 / 04 / 2024

Millet bahçesini TOKİ yapacak!

Millet bahçesini TOKİ yapacak!

Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile TOKİ düğmeye bastı. Maslak ve Pendik’te yapılması planlanan millet bahçesi için TOKİ çalışmalara başladı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Ekim'de taşınacak İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Maslak ve Pendik'te millet bahçeleri yapılacağını açıklamasının ardından gözler Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) çevrildi. 

3 yılda 50 millet bahçesi hedefiyle yola çıkan TOKİ, Pendik ve Maslak'taki arazileri parka çevirmek adına çalışmalara başladı. Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; Atatürk Havalimanı'nın arazisi için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere bazı bakanlıkların da devrede olduğu belirtiliyor.

Pilot uygulamaları, Kayaşehir, Ataköy Baruthane ve Niğde'de projelendirilen, toplamda 2 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan millet bahçeleri,  TOKİ  mülkiyetindeki gayrimenkul arazileri üzerinde inşa edilecek. Bu doğrultuda 2023'e kadar pek çok millet bahçesi projesi hayata geçirilecek.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN ARTACAK

Atatürk Havalimanı'nın 'yeşil alan' yapılması kararının, bölgeye yakın ilçelerdeki konutlara pozitif yönde katkı sağlaması öngörülüyor. Birinci derecede etki alanı ise Bakırköy ve ona bağlı olan Yeşilköy, Ataköy, Florya gibi bölgeler olacak. 

BARUTHANE ARAZİSİ DE PARK OLACAK

TOKİ, mülkiyeti kendine ait olan ve 2010'da inşaat projesi yapılması için ihale edilen arazideki projeyi iptal etti. 60 dönümlük İstanbul Ataköy'deki Baruthane arazisi yeşil alana çevrildi. Dev park yapılması planlanan arazinin imar izni bulunuyor. 


Geri Dön