23 / 04 / 2024

Murat Kurum: 409 millet bahçesini hızla yapıyoruz!

Murat Kurum: 409 millet bahçesini hızla yapıyoruz!

Millet bahçesi yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "409 millet bahçesini hızla yapıyoruz, 113 millet bahçemizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk." şeklinde konuştu.



Merakla beklenen Ümraniye Millet Bahçesi'nin açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla resmen yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Millet Bahçesi açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, Ümraniye Millet Bahçesi'nin ülke, millet ve mega kent İstanbul için hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te, ormanlaştırma projeleri, muazzam parklarıyla, yeni sahil bantlarıyla ve yeşil şehircilik adımlarıyla mega kent İstanbul'da adeta çevrecilik devrimi yaptığını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 kentin tamamında "iklim dostu şehirler" anlayışıyla aynı çevre hassasiyetini, aynı azim ve kararlılığa devam ettiklerini kaydetti.

Murat Kurum: 409 millet bahçesini hızla yapıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hayata geçirilen millet bahçelerinin,çevrecilik idealinin en muazzam örneği olduğunu dile getirdi.

Türkiye genelinde "81 milyon metrekare millet bahçesi" hedefiyle çıkılan yolda 67 milyon metrekareye ulaştıklarını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "409 millet bahçesini hızla yapıyoruz, 113 millet bahçemizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" şeklinde konuştu.

Medeniyetin başkenti mega kent İstanbul'da toplamda 17.7 milyon metrekare büyüklüğünde 43 millet bahçesinin inşaatının sürdüğünü kaydeden Kurum, Ümraniyeli vatandaşların yüzünü güldürecek Ümraniye Millet Bahçesi'nin millet kıraathanesi, oyun alanları,  sebze-meyve bahçeleri, spor sahaları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla her türlü ihtiyaca yanıt verecek biçimde donatıldığını belirtti.

Murat Kurum: 409 millet bahçesini hızla yapıyoruz!

Bakan Murat Kurum,  TOKİ  eliyle 160 bin metrekare alana sahip Osmangazi Millet Bahçesi, 70 bin metrekarelik Yamanevler Millet Bahçesi'nin de Ümraniye'de hayata geçirileceğini söyledi. Murat Kurum sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "Hemen yanı başımızda Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projemiz var ve bu projede 700, Parseller Mahallesi'nde de 560 tane olmak üzere 1260 kentsel dönüşüm konutumuzu da Ümraniye'mize kazandırıyoruz., Ayrıca, İller Bankamız eliyle belediyemizle birlikte Ümraniye'nin tam merkezinde trafiği rahatlatacak, otopark problemini bitirecek adımı attık ve 10 bin metrekarelik 350 araçlık kapalı otoparkı da Ümraniye'mizin hizmetine sunduk" 

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi açıldı!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!


Geri Dön