26 / 04 / 2024

Murat Kurum: 57 millet bahçemizin inşaatını tamamladık!

Murat Kurum: 57 millet bahçemizin inşaatını tamamladık!

Afyonkarahisar'da millet bahçesine fidan dikim töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde hayata geçirilen millet bahçesi projeleri hakkında bilgi verdi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afyonkarahisar'da bir otelde gerçekleşen millet bahçeleri fidan dikim töreninde konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; millet bahçelerine yönelik açıklama yapan Kurum, "İnşallah 2023'e kadar her ilimizde en az bir millet bahçesini vatandaşlara, çocuklara, gençlere armağan edeceğiz. Tarihimizi ve kadim kültürümüzü, birlikte yaşama geleneğimizi, bu büyük parklarımızda, bu güzel millet bahçelerimizde yaşatacağız" dedi.

Murat Kurum: 57 millet bahçemizin inşaatını tamamladık!

Geride bıraktığımız 19 yıl içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde insanın merkeze alındığı projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Kurum,  "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte hükümet sisteminin ruhuna uygun olarak, 81 ili, 50 yılını, 100 yılını planlamak, hazırlamak için projelerimizi hızlı bir şekilde, kararlılıkla pandemi sürecine rağmen hiç bir şekilde durmadan, duraksatmadan yürütmeye gayret gösteriyoruz. şeklinde konuştu.

57 millet bahçesinin inşaatı tamamlandı

Türkiye'nin gelişmesinde Afyonkarahisar'ın büyük katkısının olduğunu söyleyen Kurum, şunları söyledi: 

"Şehrimize, bugüne kadar ulaştırmadan sağlığa, eğitimden, turizm, tarım, çevre ve şehirciliğe kadar yaklaşık 35 milyarlık yatırım yapıldı. Bakanlık olarak; biz de bu yatırımların 7 milyar lirasını gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşte bugün de inşallah hep birlikte, bir yandan kentsel dönüşüm ve sosyal konutlarımızın müjdelerini verirken, bir yandan da Türkiye'nin yeşil alan miktarını en çok arttıran illerimizden biri olan Afyonkarahisar'ın 3 millet bahçesini inşallah fidanlarla buluşturacağız. Biliyorsunuz bugün ülkemizin tamamında, toplam büyüklüğü 55 milyon metrekareyi bulan 321 adet millet bahçesi yapıyoruz. 57 millet bahçemizi bitirdik ve vatandaşların hizmetine sunduk. 264 millet bahçemizin yapımına devam ediyoruz."

İstanbul'da 6 milyon, Ankara'da 4 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesi inşa edildiğini söyleyen Kurum, "Afyonkarahisar'a da 1 milyon metrekare yeşil alan büyüklüğü kazandıracak millet bahçeleri yaptık. İnşallah 2023'e kadar her ilimizde en az bir millet bahçesini vatandaşlara, çocuklara, gençlere armağan edeceğiz. Tarihimizi ve kadim kültürümüzü, birlikte yaşama geleneğimizi, bu büyük parklarımızda, bu güzel millet bahçelerimizde yaşatacağız." ifadelerine yer verdi. 

Millet bahçelerine ek olarak 10 milyon TL yatırımla yürüyüş ve bisiklet yolu projelerinin planlandığını söyleyen Kurum, çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirtti.

264 millet bahçesinin inşaatı tam gaz!

 


Geri Dön