23 / 04 / 2024

TOKİ 11 millet bahçesinin inşaatını tamamladı!

TOKİ 11 millet bahçesinin inşaatını tamamladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada TOKİ tarafından bugüne kadar 11 millet bahçesinin yapımının bitirildiğini söyledi.



İstanbul Çatalca'da 46 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Çatalca Millet Bahçesi'nin temeli atıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, temel atma törenine katılan  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, kentleşmenin hızla arttığı günümüzde yeşil alanların hem insanlar hem de şehirler için önemli bir yaşam ortamı haline geldiğini dile getirdi.

Kentlerde millet bahçelerine her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Ömer  Bulut, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 81 ile en az bir millet bahçesi fikrinden yola çıkılarak Çevre ve Şehircilik Bakanımızın ısrarlı takibi ile bütün illerimizde millet bahçeleri inşa ediyoruz." dedi.

Ömer Bulut,  TOKİ tarafından bugüne kadar 11 millet bahçesinin yapımının bitirildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"TOKİ tarafından İstanbul'a toplam alanı yaklaşık 5 milyon metrekare olan 19 millet bahçesi planlanmıştır. Bugün temelini atacağımız Çatalca Millet Bahçesi ile Çatalca ilçemiz büyük bir yeşil alana daha kavuşmuş olacak ve bu bölge önemli bir sosyal yaşam alanına dönüşecektir. Bu alanda, yaya ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, tematik bahçeler, dinlenme ve tören alanları, alışveriş ve yöresel ürünler sokağı, millet kıraathanesi, biyolojik gölet, ahşap iskele ve seyir terası ile kütüphane gibi birçok sosyal alan yer alacaktır. İçine 619 ağaç ile 14 bin 373 çalı dikimi gerçekleştirilecektir. TOKİ tarafından inşa edilecek olan bu projenin ihale bedeli 47 milyon TL olup, 2021 yılı sonunda bitirilmesi planlanmıştır." 

 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön