26 / 04 / 2024

TOKİ, Şırnak'ta 11 bin 111 konutun inşaatını tamamladı!

TOKİ, Şırnak'ta 11 bin 111 konutun inşaatını tamamladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Valiliği önünde düzenlenen Toplu Açılışı Töreni'nde yaptığı konuşmada, TOKİ aracılığıyla Şırnak'ta bugüne kadar 11 bin 111 konut inşaatının tamamlandığını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Valiliği önünde düzenlenen Toplu Açılışı Töreni'nde yaptığı konuşmada,  TOKİ  aracılığıyla Şırnak'ta bugüne kadar 11 bin 111 konut inşaatının tamamlandığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hizmet anlayışlarında Türkiye haritasını farklı renklere ayırmanın da olmadığını belirteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şırnaklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 3,6 katrilyon lira tutarında kaynak aktardık. Sağlık, hükümetlerimizin en başarılı olduğu alanların başında geliyor. Koronavirüs salgını döneminde Türkiye'nin bu alandaki gücü ve başarısı çok daha iyi anlaşılmıştır. Ülkemiz 18 yılda yaptığı sağlık yatırımlarının meyvesini sadece son 8 ayda kat be kat toplamıştır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin dahi hazırlıksız yakalandığı bu sağlık krizini biz alnımızın akıyla yürüttük. Sosyal güvenlik sistemimizin kapsayıcılığı sayesinde vatandaşlarımıza testen teşhis, tedavi ve ilaca kadar gereken her şeyi ücretsiz sunduk. Muhalefetin ve gözünü hırs bürümüş meslek odalarının sabotajlarına rağmen sağlık sistemimizin aksamasına izin vermedik. Diğer 80 vilayetimizle beraber son 18 yılda Şırnak'a da sağlık alanında çağ atlattık. Şehrimize 7'si hastaneden oluşan toplam 59 sağlık tesisi kazandırdık. Silopi Devlet Hastanemizin 50 yataklı ek binasıyla 40 yataklı Uludere Devlet Hastanemizin inşası sürüyor. Şehir hastanesi standartlarındaki 500 yataklı Şırnak Bölge Hastanesi'nin proje çalışması devam ediyor. TOKİ aracılığıyla Şırnak'ta bugüne kadar 11 bin 111 konut uygulaması başlattık, bu konutların hepsini tamamladık. Bölünmüş yol uzunluğunu 26 kilometreden devraldık, 165 kilometre ilaveyle toplamda 191 kilometreye çıkardık. Uludere yolunu, Cizre-Silopi yolunu ve şehir içindeki muhtelif yol çalışmalarımızı seneye tamamlıyoruz" dedi.

TOKİ, Şırnak ta 11 bin 111 konutun inşaatını tamamladı!

Enerji alanında şehri doğal gaz konforuyla tanıştırdıklarını belirten Erdoğan, "Şimdiye kadar 109 bin metre uzunluğunda hat döşeyerek 3 bin 500 konut ve iş yerine doğal gaz verdik. Şırnak ve Silopi barajlarını ilimize kazandırdık. Çetintepe, Uludere, Kavşaktepe, Musatepe ve Ballı barajlarının yapımları sürüyor. Tamamladığımız içmesuyu tesislerimizle Şırnak, Silopi, İdil ve Cizre'ye içme suyu temin ettik." bilgisini paylaştı.

TOKİ Kırklareli Pehlivanköy 2020 başvuruları yarın!

 


Geri Dön