26 / 04 / 2024

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor!

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor!

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor. Şırnak Cizre ve Silopi'de inşa edilip, teslimlere başlanan konutlar İHA ile havadan görüntülendi...



T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Şırnak'ta terörden etkilenen vatandaşlar için 9 bin 215 konut inşa ediyor. Şırnak Cizre ve Silopi'de inşa edilip, teslimlere başlanan konutlar insansız hava aracı (İHA) ile havadan görüntülendi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, Şırnak’a terörden zarar gören aileler için 9 bin 215 konutun inşasına devam ettiklerini söyledi. TOKİ Başkanı Turan, Silopi’de 236 konutu vatandaşlara teslim ettiklerini ifade etti. Turan, "Konutlarımızın 5 bin 676 adeti Şırnak merkezde, 3 bin 87 adeti Cizre’de, 216 adeti ise İdil’de inşa ediliyor. Silopi’de inşa ettiğimiz 236 konutumuzu hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik" dedi. Turan, Mart ayının sonuna kadar Cizre ve İdil’de inşaat çalışmaları devam eden 2 bin 699 konutu tamamlayıp vatandaşlara teslim edeceklerini belirtti. 

TOKİ Şırnak ta 9 bin 215 konut inşa ediyor!

"25 bin konut çukur olaylarından etkilenen ailelere verilecek"

Şırnak, Yüksekova, Mardin ve Diyarbakır'da 25 bin konutun çukur olaylarından etkilenen ailelere verileceğini söyleyen TOKİ Başkanı Turan, "Bizim yine bu kapsamın dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 binlerce konutumuzun yapımı devam ediyor. Ama bu 25 bin konut çok önemli bir rakam. Bir buçuk yıl içinde hak sahiplerine teslim etmiş olacağız" dedi.

"Vatandaşların yüksek memnuniyeti var"

Nusaybin'de 5 bin konutun inşaatının devam ettiğini ifade eden Turan, "Sur dışında Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Cizre'de, Nusaybin'de yapılan konutlar 4,5 ve 6 katlı. Bütün modern hayatın gereksinimlerini karşılayan kaloriferli, asansörlü ve bölge iklimine göre geniş balkonlu yapılan evler inşa edildi. Sadece Nusaybin'de 5 bin konutun inşaatı devam ediyor. Yöresel mimari unsurları göz önünde bulundurularak yapıldı. Bu sene içerisinde de tamamını teslim etmiş olacağız" açıklamasıdna bulundu. 


Geri Dön