19 / 04 / 2024

Millet bahçesi Central Park'ın 3, Hyde Park'ın 8 kat büyüğü olacak!

Millet bahçesi Central Park'ın 3, Hyde Park'ın 8 kat büyüğü olacak!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Atatürk Havalimanı'na kurulacak millet bahçesinin New York'taki Central Park'ın 3 katı ve Londra'daki Hyde Park'ın 8 katı büyüklüğünde olacağını söyledi.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde yayımlanan "24 Haziran'da son sözü Batı medyası veya çıkar grupları değil, millet söyleyecek" başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Central Park'ın 3, Hyde Park'ın 8 katı büyüklükte olacak"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 orta ölçekli ve 5 büyük şehir parkından oluşan "Millet Bahçesi" sözünü nasıl değerlendireceğinin görüleceğine işaret eden İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı'nın Atatürk Havalimanı'nı bir parka dönüştürmeyi vadettiğini hatırlattı. 

Kalın, 11,7 kilometrekare alana kurulacak bu parkın, New York'taki Central Park'ın 3 katı ve Londra'daki Hyde Park'ın 8 katı büyüklüğünde olacağını söyledi. Bu projenin Türkiye tarihinin en büyük ağaçlandırma projesi olacağunu ifade eden Kalın sözlerine şu şekilde devam etti; "Elbette Batı medyasının bu adımı yanlış yorumlamasını ve tamamen gözardı etmesini bekliyoruz. Böylece gazetecilik kisvesi altında siyasi aktivizm yapanlar bir kez daha ifşa olacak. Sözde Türkiye uzmanları ise Erdoğan'a saldırmaya ve onun rakiplerine destek olmaya devam ediyor. En azından iddialarını bir miktar inandırıcılık, dürüstlük ve gerçekçilikle temellendirmeleri beklenir."
 


Geri Dön