27 / 04 / 2024

Bursa'ya 8 yeni millet bahçesi ve park yapılacak!

Bursa'ya 8 yeni millet bahçesi ve park yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Yeniden Yeşil Bursa sloganıyla yeni döneme başladı. En önemli projelerinden biri olan 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı için kolları sıvadı. 



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'Yeniden Yeşil Bursa' sloganıyla yeni dönemde kolları sıvadı. Başkan Aktaş, Ürünlü, Çeltik, Vakıfköy, Gökdere, Demirtaş, Hamitler, Dağyenice ve Atatürk Stadyumu'nun millet bahçesine dönüştürülmesiyle Bursa'nın yeniden nefes alacağını açıkladı. 

Takvim Gazetesi'nin haberine göre;  Aktaş’ın, en önemli projelerinden birini 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı oluşturuyor. Ürünlü’ye 70 futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi, Çeltik’e Tematik ve Çiçek Parkı, Vakıfköy’e Kent Parkı, Gökdere’ye 200 dönümlük Çocuk Köyü ve Parkı, Dağyenice’ye Doğal ve Yaşam Turizm Merkezi kazandırılıyor. 11 mahallenin ortasında kalan Hamitler Çöplüğü de devasa bir park haline dönüştürülüp 300 bin kişinin nefes alması ve güzel vakit geçirmesi sağlanacak.

Millet yeşile doyacak 

Şehirleşme ve çevre başlığı altında en fazla önem verdikleri konuların başmda ‘Yeniden Yeşil Bursa’ hedefi olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, 40 dönümlük Atatürk Stadyumu’nun yarımda Ürünlü’de 70 futbol sahası büyüklüğündeki 500 dönüm alanın da millet bahçesi olarak Bursa’ya kazandırılacağım açıkladı. Başkan Aktaş, terminalin arkasına yapılacak 86 dönümlük Çeltik Tematik Çiçek ve Su Parkı, 200 dönümlük Gökdere Çocuk Aktivite Köyü ve Trafik Eğitim Merkezi, 225 dönümlük Vakıfköy Kent Parkı ve 93 dönümlük Demirtaş Barajı Eğlence Parkı ve Mesire alanı ile Bursa’nın yemden yeşille bulaşacağım vurguladı.

70 futbol sahası büyüklüğünde

Ürünlü Parkı ile 70 futbol sahası büyüklüğünde 500 dönüm alanda millet bahçesi uygulaması yapılacak. Yine Çeltik Tematik Parkı ile Terminal arkasında tematik park inşa edilecek. Yunuseli, Hamitler, Panayır, çeltik ve bölgedeki semt sakinleri huzur bulacak. Dağ Yenice Doğal Yaşam Turizm Merkezi ise 500 dönümlük alanı ile günübirlik karavancıların misafir olacağı, tabiatla uyumlu alarıyla Bursa'nın vazgeçilmezleri arasına girecek.

 


Geri Dön