29 / 03 / 2024

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.



Samsun Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Samsun Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen proje ile şehir merkezindeki Gülsan Sanayi Sitesi, 2022'de kente kazandırılacak modern sanayi sitesine taşınacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yeni modern sanayi sitesinin Toybelen'de yapıldığını, inşaat çalışmalarının iki yıl içinde tamamlanacağını ve taşınma işlemlerinin biteceğini dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'ndeki dükkanlar için esnafların müracaatlarının bugün itibarıyla başladığını, müracaatların 15 Ocak'a kadar devam edeceğini dile getirdi. 

Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'nde 1526 dükkana yer verileceğini vurgulayan Demir, "Çok güzel bir proje hazırlanmış oldu. Türkiye'nin en iyi sanayi sitelerinden birisi olacak. Burası tamamlandığında göreceksiniz, dükkanların önünde sıkışık aralardan geçilemeyen bir sanayi sitesi değil, şık, modern, özellikle parklanmalarda son derece verimli, altyapısı mükemmel, derli toplu bir sanayi sitesine inşallah Samsun'a kazandırmış olacağız" açıklamasında bulundu. 

Şehir merkezindeki Gülsan Sanayi Sitesi'nin tahliye edilmesiyle mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağına dikkat çeken Mustafa Demir, şunları kaydetti:

"Kamulaştırma çalışmalarımız 2021 yılında kalan bölümler için başlayacak. Söz konusu alan içinde park, botanik bahçe, cami gibi yapılar da olacak. Doğu Park'a köprüyle geçişi olan Millet Bahçesi ile kentin kalbinde 650 dönümlük son derece fonksiyonel bir alana Samsun'u kavuşturmuş olacağız."

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Samsun Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen proje ile Doğu Park, Bandırma Vapuru'nu da içine alan Mert Irmağı'na kadar uzanan geniş bir alanın peyzaj alanı olarak şehre kazandırılacağını belirtti. 

"Türkiye'de sanıyorum bu kapasitede sanayi siteleri inşa edildi ama bunu ayrıca sanayi kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendiriyoruz" diyen Demir, "Samsun'a ekonomik, sosyal, kültürel anlamda çok ciddi katkı sağlayacak bir proje. Eski bir sanayi kent dokusunu taşımış olacağız. Yepyeni bir modern sanayi sitesine kavuşmuş olacağız." diye konuştu. 

Demir, projenin tamamlanmasıyla şehrin trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sunulacağının da altını çizerek, "Türkiye'nin en büyük, en güzel sanayi dönüşüm projelerinden bir tanesi. Özellikle Gülsan Sanayi Sitesi esnafımızın yıllardır beklediği bir proje. Artık çözüme kavuşmuş oldu" açıklamasında bulundu. 

Samsun Hükümet Konağı 23 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!


Geri Dön