25 / 04 / 2024

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi taşınıyor!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi taşınıyor!

Samsun'da 250 dükkanda 7 bin kişinin çalıştığı Gülsan Sanayi Sitesi taşınıyor. Bölgede yıkım çalışmaları 6 ay içinde başlayacak.



Samsun'da 250 adet dükkanın yer aldığı Gülsan Sanayi Sitesi taşınıyor. Sanayi sitesi için yeni alan ise Atakum ilçesi Sarışık köyü olarak belirlendi. 250 Bin metrekareyi kaplayan alanda yıkım çalışmalarının 6 ay içinde başlaması planlanıyor.


GÖRSEL KİRLİLİK YARATIYOR

Proje hakkında açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Oradaki esnafımız isterlerse İlkadım, Örnek, 19 Mayıs sanayi sitelerine de gidebilir. Samsun'un önünde duran bu görsel kirlilik tamamen ortadan kalkacak. Kent estetiği ile bütünleşen proje olacak ve herkes bu projeyi örnek alacak" şeklinde konuştu.


SOSYAL TESİS YAPILACAK

Yusuf Ziya Yılmaz, sanayi tesisinin yıkılmasıyla birlikte yerine gerçekleştirilecek proje hakkında "Burası Samsun'un kalbinde hastalıklı bir ur gibi duruyor. Şehrin içinde kalan, hem işlevsellik hem de estetik olarak en sorunlu alanlarından biri haline gelen sanayi sitesini boşaltacağız. Yerine ilimizin ihtiyacı olan, kentin marka değerini artırıcı özellikte tasarlanan kültürel ve sosyal tesis, rekreasyon alanları ile değerlendirilerek vizyon proje oluşturulacak. Alan için bir mimarlık bürosuna dini tesis ve sosyal alan için çizim yaptırdık. Kesinlikle ticaret ve konut alanına kapalı olacak. Yapılacak çalışma sayesinde şehrin önündeki çirkin görüntü ortadan kalkacak" dedi.



Milat


Geri Dön