18 / 04 / 2024

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gülsan Sanayi Sitesi dönüşüm projesinde çalışmalar başladı. Projeye yönelik açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmaların Nisan 2022'de biteceğini dile getirdi. 



Samsun’u şehircilikte daha modern ve çağdaş kimliğe kavuşturmak için yoğun mesai harcayan Samsun Büyükşehir Belediyesi,  Gülsan Sanayi Sitesi’ni Toybelen mevkiinde kurulacak yeni sanayi sitesine nakledecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Gülsan’ın taşınacağı Toybelen Sanayi Sitesi'nde ise yoğun bir çalışma hakim. İnşaatı hızla devam eden alanda yapılan kazı çalışmalarının yüzde 95 oranında bitirildiği aktarıldı. Nisan ayı ile birlikte prefabrik montajlarının yapılacak. 270 bin dönümlük rezerv alanın 700 dönümünde inşa edilecek Sanayi Sitesi'nde 100 metrekarelik 348, 200 metrekarelik 1178 dükkan olmak üzere toplamda 1526 dükkan ve 82 ticari birim yer alacak.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi nde dönüşüm başladı!

EN BÜYÜK SANAYİ DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN 

Samsun'da uzun yıllar süren tartışmaların sonucunda çözüme kavuşan Gülsan Sanayi Sitesi sorununu çözmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Toybelen’ de ki inşaatı bitirir bitirmez anında Gülsan' ı yıkıp orada Samsun'a yakışır bir meydan inşaa edeceğiz. İki açıdan da Samsun kazanmış oluyor. Birincisi Gülsan yıkılıp halkımızın güzel vakit geçireceği, camisi ile birlikte çok sayıda kültürel unsurun yer alacağı bir yer haline gelecek. İkincisi ise Samsun kendine yakışır modern yeni bir sanayi kazanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni modern yerine taşınıyor!


Geri Dön