20 / 04 / 2024

Yozgat Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Yozgat Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başladı!

Yozgat'ta 25 yıldır atıl vaziyette bekleyen ve görüntü kirliliği oluşturan Eski Sanayi Sitesi, belediye ve TOKİ'nin ortak projesiyle modern görünüme kavuşacak. Aralık ayında ihalesi yapılan kentsel dönüşüm projesinin inşaatı başladı.



Yozgat'ta yaklaşık 25 yıldır atıl vaziyette bekleyen ve görüntü kirliliği oluşturan Eski Sanayi Sitesi, belediye ve TOKİ'nin ortak projesiyle modern görünüme kavuşacak. Geçtiğimiz Aralık ayında ihalesi yapılan kentsel dönüşüm projesinin inşaatı başladı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan,  TOKİ  ile yapılan sözleşme gereği eski sanayi sitesinde bina kalıntılarını temizleme işinin belediyeye ait olduğunu belirterek, "Belediye olarak iş makinesi kiralayarak buradaki atıkları temizliyoruz ve bir iki güne kadar tamamlanacak. Ancak müteahhit firma gelerek şantiyesini kurdu ve çalışmalarına başladı" dedi. 


Yozgat'ın en merkezi yerinde yıllardır duran mezbelelik görüntü artık modern bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Başkan Arslan, "Burada 297 konut, 59 işyeri, cami ve sosyal tesisler yer alacak. Burası Yozgat'ın çok önemli bir ihtiyacını gidermiş olacak" diye konuştu. 




Vizyon Kent Haber


Geri Dön