16 / 04 / 2024

Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlar başladı!

Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlar başladı!

Boğazlıyan Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen " Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi " çerçevesinde metruk binaların yıkımı için tören düzenlendi.



Boğazlıyan Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen "Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde metruk binaların yıkımı için tören düzenlendi.



Belediye Başkanı Hamdi Erdal, burada yaptığı konuşmada, vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirmeye çalıştıkları söyledi.


Boğazlıyan eski sanayi sitesinin yıllardır mezbelelikten kurtarılamadığını belirten Başkan Erdal, "Bugün Boğazlıyan için tarihi günlerden birisi. Artık ismi toplum ahlakına yakışmayan ve bir çok kötü alışkanlıklarla anılan eski sanayi sitesinde ilk yıkım işini başlattık. Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi sosyal tesisleriyle, modern binalarıyla, park, konut ve iş yerleri gibi bir çok yapıyla Boğazlıyan vitrinine önemli katkı ve destek sağlayacak" diye konuştu.


Eski sanayi sitesinde iş yeri ve arsası bulunan vatandaşların büyük oranda yeni projeye destek verdiğini dile getiren Erdal, "Projeye destek veren vatandaşlarımızın iş yerlerini biz yıkacağız. Vermeyenler ise kendi imkanları ile yıkımı gerçekleştirecekler" dedi.


Erdal, Boğazlıyan şehirler arası otobüs terminalinin de başka bir yere taşınacağını belirterek, şunları söyledi:


"Bundan sonra otobüs firmaları, minibüsler, köy minibüsleri ve taşımalı eğitim hizmeti veren minibüsler de bir arada olacak. İlçe merkezinde ne otobüs ne de minibüsler olmayacak. Ayrıca şehir içi taşımacılık yapan Mavi minibüslerde sıkı kontrolden geçecek. Konu ile ilgili gerek emniyet gerekse araç muayene istasyonu yetkilileri ile bir görüşmemiz oldu. Ticari araçlarda kontrol altında bulunacak. İsteyen herkes aracını sarı renge boyatıp, taksicilik yapamayacak. Kaçak ve sahte plakalı ticari araçların önüne geçilecek."


Boğazlıyan şehir merkezi için de bir dizi projeleri olduğunu ifade eden Erdal, 3 adet park alanı, şadırvanlar ve tuvaletler yapılıp, ayrıca ilçe merkezinin sıcak asfalta kavuşacağını ve şehir içme suyu şebeke hattının da yenileneceğini sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından eski sanayi sitesinde iş yerlerinin yıkımı başladı.



Yeni Akit


Geri Dön