20 / 04 / 2024

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi" olacak. Anadolu Ajansı'ndan Hüseyin Yeşilkavak'ın haberine göre; bu açıklamanın ardından gözler stadlara çevrildi. "Millet Bahçesi" oluşturulacak bazı iller şöyle: 

1- Bursa Atatürk Stadı  

Bursa Atatürk Stadı, çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski stadyum, "Millet Bahçesi" olarak Bursalılara hizmet vermeye devam edecek.   

2- Eskişehir Atatürk Stadı  

Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Stadyumu'na ihtiyaç kalmayınca yerine meydan ve Millet Bahçesi yapılması kararlaştırıldı.

3 - Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı 

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yıkım işlemleri tamamlandı. Stadın bulunduğu 63 bin metrekare büyüklüğündeki alana "Millet Parkı" yapılması planlanıyor.

4- Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu 

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yerini, çocuklardan gençlere ve kadınlara kadar toplumun tüm kesimlerinin yararlanabileceği sosyal bir alana bırakacak. 

5- Konya Atatürk Stadyumu 

Konya Atatürk Stadyumu,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle "Millet Bahçesi" olarak halkın kullanımına açılacak.

6- Samsun 19 Mayıs Stadyumu 

Samsun 19 Mayıs Stadyumu ile hemen yanında bulunan 34 bin 533 metrekarelik alan, "Millet Bahçesi" olarak vatandaşların hizmetine sunulacak. 

7- Ordu 19 Eylül Stadyumu

Ordu'da da yeni stat inşaatının tamamlanmasının ardından mevcutta kullanılan 19 Eylül Stadyumu yıkılarak alana "Millet Bahçesi" oluşturulacak. 

 

Askeri kışlalar da millet bahçesi olacak!

Millet Bahçesi dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak!


Geri Dön