25 / 04 / 2024

30 şehirde 41 millet bahçesi!

30 şehirde 41 millet bahçesi!

Toplu Konut idaresi Başkan Vekili Ömer Bulut, "30 şehirde 41 yeni millet bahçesini hayata geçireceğimiz çalışmalar kapsamında bu ay 8 projeyi daha ihale ediyoruz" dedi...



Toplu Konut idaresi Başkan Vekili Ömer Bulut,  TOKİ  Dergi'nin Şubat 2019 sayısında, "millet bahçesi" projelerinden bahsetti...

Ülkemizin tüm şehirlerini kucaklayan bir anlayışla yatay mimariyi esas alan kaliteli yapılar ve nitelikli yaşam alanları geliştirmeye devam ediyoruz. Son olarak Afyonkarahisar, Balıkesir, İstanbul, Karabük, Karaman ve Kastamonu'da hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm, konut ve sosyal donatı projeleri şehirlerimize değer katan özgün uygulamalardır.

İnşa faaliyetlerimiz sürerken vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdüreceği yeni konutlarının belirlendiği kura törenleriyle milletimize sıcak yuvalar sunuyoruz. Tüm projelerimizde şehit yakınlarımız, gazilerimiz, engelli insanlarımız ve emekli büyüklerimiz için geliştirdiğimiz özel kontenjan uygulamalarımız aynı hassasiyetle devam ediyor.

Milletimizin konut ihtiyacını karşılamaya dönük 2019 yılı için belirlediğimiz üretim hedefleri doğrultusunda önemli adımlar attık. TOKİ'nin kendi mülkiyetindeki araziler üzerinde 140 yeni sosyal konut uygulamasıyla yeni yerleşim alanları oluşturuyoruz. Toplam 5,5 milyon metrekarelik uygulama bölgesini kapsayan projelerle, sosyal alanları güçlü, çevre ve yöre mimarisiyle uyumlu, insanımızın talep ve beklentilerine yanıt veren nitelikli yaşam merkezleri ortaya çıkacak ve binlerce vatandaşımız TOKİ güvencesiyle ev sahibi olacak. 

Konut üretiminin yanı sıra şehirlerimize farklı bir soluk getiren ve tüm vatandaşlarımızın yeşille bulaşacağı millet bahçelerine yenilerini ekliyoruz. 30 şehirde 41 yeni millet bahçesini hayata geçireceğimiz çalışmalar kapsamında bu ay 8 projeyi daha ihale ediyoruz.

Kültür sanat alanındaki en önemli projelerden olan Atatürk Kültür Merkezi'nin yeniden inşasında ise önemli bir aşamayı tamamladık. Ülkemizin mimari ve kültür-sanat hafızasındaki en önemli mekânlardan olan AKM'nin ihale sürecini bitirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Kültür ve sanatı, güncel teknolojilerin kullanıldığı uygulamalarla buluşturacak olan proje tamamlandığında, Atatürk Kültür Merkezi bir Cumhuriyet dönemi eseri olarak yeniden milletimizin hizmetinde olacak.

Yurt içinde ve yurt dışında üstlendiği tüm görevleri sahip olduğu yüksek tecrübeyle yerine getiren TOKİ, yeni çevre ve şehircilik vizyonunun yansıması olan projelerle milletimize gurur duyacağı eserler sunacak.

Ömer BULUT
Toplu Konut idaresi Başkan V.

TOKİ'den dar gelirliye 50 bin konut!
 


Geri Dön