27 / 04 / 2024

Mersin Millet Bahçesi için 41.3 milyon liralık sözleşme!

Mersin Millet Bahçesi için 41.3 milyon liralık sözleşme!

Mersin'de geçen nisan ayında “kaynak sıkıntısı” nedeniyle yapımı durdurulan millet bahçesi projesi için çalışmalara yeniden başlanıyor. Proje için 41 milyon 433 bin liralık sözleşme imzalandı.



Mersin'de geçtiğimiz nisan ayında “kaynak sıkıntısı” nedeniyle yapımı durdurulan millet bahçesi projesi için yeniden harekete geçilerek. 41 milyon 433 bin liraya mal olacak proje için Özbek İnşaat ile sözleşme imzalandı. 

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; 19 Ekim 2018 yılında Mersin'deki tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı yıkılmış ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 19 Şubat 2019'da Mersin Millet Bahçesi Projesi ihalesi düzenlenmişti. Ancak Kamu İhale Kurumu, 11 Nisan 2019 yılında ihaleyi “kaynakların verimli kullanılması' ilkesi kapsamında iptal etti. 

8 ay sonra ise yeniden karar değişti ve projenin yeniden yapılması kararlaştırıldı. 119 bin 658 metrekarelik alanda inşa edilmesi planlanan millet bahçesinin 15 Kasım 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

Mersin Millet Bahçesi projesinin içerisinde sosyal donatı ve yeşil alanlar, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları bulunacak.

BAHÇEYE DEĞİL MİLLETE VERİN

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, millet bahçesine 41 milyon liralık kaynak ayrılmasıyla ilgili eleştirilerde bulundu. “Mersin İŞKUR'un önünde kilometrelerce kuyruk var. 41 milyon liranız varsa, bu parayı bahçeye değil, milletin kendisine ayırın” diye konuşan Antmen,  şu ifadeleri kullandı:

“Mersin'de esnaf kepenk kapatıyor, çiftçi perişan. Türkiye işsizlik sıralamasında 10'uncu sırada. İş başvuruları oranı yüzde 40 arttı, gençlerimizin yüzde 30'u işsiz. Millet bahçesine ayrılan 41 milyon lirayı, işsiz gençlerimiz, esnafımız, çiftçimiz için kullanın. Millet işsizken, batmışken ve işsizlikten intihar ederken, millet bahçesi yapmak milleti kurtarmaz, batırır.”


Geri Dön