24 / 04 / 2024

İstanbul'a 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesi geliyor!

İstanbul'a 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesi geliyor!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti seçim beyannamesinde önemli kalkınma projelerine de yer verildi. AK Parti'nin kalkınma projelerinde "İstanbul’da 30 Yeşil Alan ve Beş Büyük Millet Bahçesi Projesi" de yer alıyor....



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı.

İstanbul a 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesi geliyor!

İstanbul’da 30 Yeşil Alan ve Beş Büyük Millet Bahçesi Projesi

Atatürk Havalimanının tamamı, yeni havalimanının hizmete girmesiyle birlikte, İstanbul için bir Millet Bahçesi haline dönüştürülecektir. Böylece, dünyadaki modern büyük şehirlerde örnekleri olan büyük ölçekli bir hayat alanı İstanbul’a da kazandırılmış olacaktır. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 7,9 milyon m2’lik alanda imalat halindeki 18 proje ve 3,5 milyon m2’lik alanda hayata geçirilecek 12 proje olmak üzere toplam 11,4 milyon m2’lik 30 yeşil alan projesini tamamlanacaktır. Ayrıca  TOKİ  tarafından Başakşehir, Maslak, Pendik ve Bakırköy’de 0,3 milyon m2’si imalat halinde olmak üzere toplam 1,4 milyon m2’lik yeşil alanda yer alacak dört büyük şehir parkı projesi tamamlanarak İstanbul’umuza kazandırılacaktır.

Ayrıca Eskişehir, Bursa, Trabzon, Gaziantep,  Adana  ve Mersin başta olmak üzere, ülkemizin genelinde Millet Bahçeleri Projesi hayata geçirilecektir.


Geri Dön