19 / 04 / 2024

Dardanel borçlarından kurtuluyor, arazileri geri alıyor!

Dardanel borçlarından kurtuluyor, arazileri geri alıyor!

Uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşan Dardanel, bankalarla borç sorununu çözerek gayrimenkullerine yeniden kavuşuyor. Şirket, KAP'ta  fabrika arazilerinin geri alımıyla ilgili açıklama yaptı.



Dardanel Önentaş Gıda Sanayi, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) fabrika arazilerinin geri alımı ve banka borçlarının kapatılması hakkında açıklama yaptı.

Dardanel ile Vakıfbank, İş Bankası, Birleşim Varlık A.Ş. ve Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. arasında, vadeli borçların iskontolu surette defaten ödenerek kapatılması ve vefa hakkı ile 2014 yılında söz konusu mali kurumlara mülkiyetini devrettiği Çanakkale'deki tesislerinin yer aldığı 7 Adet parsel gayrimenkullerin geri satın alınması konusunda yaptığı görüşmeler sonuçlandı.

Dardanel'in KAP açıklaması:
Şirketimiz ile Vakıfbank, İş Bankası, Birleşim Varlık A.Ş. ve Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. arasında, vadeli borçlarımızın iskontolu surette defaten ödenerek kapatılması ve vefa hakkı ile 2014 yılında söz konusu mali kurumlara mülkiyetini devrettiğimiz Çanakkale de tesislerimizin yer aldığı 7 Adet parsel gayrimenkullerimizin geri satın alınması konusunda sürdürdüğümüz görüşmeler, anlaşma ile sonuçlanmıştır.

Varılan mutabakat sonucu belirlenen tutarlardaki ödemeler ve gayrimenkul devirleri Nisan ayı içinde yapılacaktır.

Bu İşlem sonucunda söz konusu mali kurumlara şirketimizin hiçbir borcu kalmamış ve söz konusu gayrimenkuller de şirketimiz varlıklarına (bilanço aktifine) girmiş olacaktır.

Söz konusu işlem tamamlandığında bildirilecektir.

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!


Geri Dön