29 / 03 / 2024

Darende Hükümet Konağı'nda yıkım çalışmalarına başladı!

Darende Hükümet Konağı'nda yıkım çalışmalarına başladı!

59 yıl boyunca çeşitli zamanlarda tadilat gören Darende Hükümet Konağı, çağımızın ihtiyaçlarına karşılık veremez duruma gelince, yapılan teknik incelemenin ardından yenisi yapılmak üzere yıkımına başlandı.



İlçemizde yenisi yapılacak olan Hükümet Konağı için mevcut binanın boşaltılarak yıkımına başlandı. Bir süre önce içerisindeki kaymakamlık, adliye ve diğer idari birimlerin yeni yerlerine taşındığı tarihi konak, ihaleyi alan firma tarafından yıkım için hazır hale getiriliyor.


Alınan bilgiye göre çatısı ile kullanılabilir diğer malzemelerinin ay sonuna kadar sökülecek konağın, önümüzdeki günlerde iş makinelerinin de desteğiyle yıkma işlemlerine başlanılacak.


Bir buçuk yıl içerisinde tamamlanacak olan hükümet binası, toplam 4 bin metre kare alana sahip olacak. Son teknolojiye sahip bina, vatandaşların rahatı için 3 kattan oluşacak. Bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, oto park, tören alanı ile engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör bulunacak. Bina, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılacak.


Öte yandan inşaat süresince kaymakamlık ve bağlı kurumlar


Kaymakamlık, Nüfus ve Tapu METEM Okulu´nda


Maliye / Karcı Mahalle Konağı´nda


Adliye / Vehbi Güzel Mahalle Konağı´nda


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü / Halk Eğitim Merkezi´nde hizmet verecek.


Darende Haber



Geri Dön