25 / 04 / 2024

Darty Pendik Marintürk'te mağaza açacak!

Darty Pendik Marintürk'te mağaza açacak!

Darty, yılda 5 yeni mağaza hedefini önümüzdeki ay İstanbul Pendik Marintürk'te açacağı mağaza ile tamamlayacak



Darty Türkiye mağazalarının Üst Yöneticisi (CEO) ve Kesa Türkiye'nin ortağı Nedim Esgin, DARTY olarak hedefledikleri yılda 5 yeni mağazaya ulaştıklarını ifade ederek, "Aynı hedefi 2010'da da sürdüreceğiz" dedi.
Düzenlenen basın toplantısında verilen bilgiye göre DARTY, yılda 5 yeni mağaza hedefini önümüzdeki ay İstanbul Pendik Marintürk'te açacağı mağaza ile tamamlayacak. 2010 yılı Şubat ayında  Ankara  Kentpark'ta hizmete sokacağı mağazası ile DARTY, Türkiye'deki toplam mağaza sayısını 15'e çıkartacak.

Nedim Esgin, basın toplantısında, elektronik perakende sektöründe Türkiye için güzel olanın, yabancı ortaklı şirketlerin ve yerli firmaların yatırımlarını sürdürmesi ve yeni mağaza açması olduğunu belirterek, "DARTY olarak hedeflediğimiz, yılda 5 yeni mağazaya ulaştık. Aynı hedefi 2010'da da sürdüreceğiz" dedi. Tamir süreci boyunca verdikleri geçici ürün hizmetinin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Esgin, stoklarında yer alan 2 binin üzerinde geçici ürünle müşterilerin mağduriyetini önlediklerini dile getirdi.

Esgin, satış sonrasında da müşterilerin yanında olmayı sürdürdüklerini ifade ederek, ücretsiz teslimat, montaj ve kullanıcı eğitimi, arıza sonrası ürünü kapıdan teslim alma ve lojistik gibi hizmetleri yerine getiren 30 araçlık servis filoları bulunduğunu, bugüne kadar yaklaşık 150 bin eve hizmet götürürken ayda ortalama 120 bin kilometre yol yaptıklarını anlattı.

Yaptıkları araştırmaya göre, ayda ortalama 25 bin kişinin, mağazalarını ziyaret ettiğini ve her iki kişiden birinin tekrar alışveriş için DARTY'i tercih ettiğini kaydeden Esgin, "Bu da, DARTY Türkiye olarak emin adımlarla hedeflediğimiz sadık müşteri grubumuzun oluştuğunu gösteriyor" dedi. Esgin, www.darty.com.tr ile Türkiye'nin 81 iline satış gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Web'den aylık satışlarımızın yarısı henüz mağazamızın yer almadığı illerde oluyor" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜME TAM DESTEK DARTY'DEN"
Nedim Esgin, "Çözüme Tam Destek DARTY'den" sloganıyla başlattıkları yeni hizmetlerine ilişkin bilgi verirken, bilgisayar ve beyaz eşya ile elektronik ürünleri için üç yoldan -internetten, telefondan ve mağazalardan- satın alınacak hizmet paketiyle ürünlerin kullanımı, bakımı ile ilgili tüm soru ve sorunlarda müşterilere hizmet sunduklarını açıkladı. Hizmete ilişkin olarak Esgin, müşterinin yeni yazıcı alıp, kurulumu gerçekleştirememesi durumunda DARTY telefon destek hattını arayarak yetkililerin yardımıyla bunu çözmesi örneğini verdi.

Esgin, her yaş grubu müşteriye hitap eden yeni hizmeti ile televizyon, DVD, ses sistemi, kamera gibi bağlantılı cihazlar, müzik seti gibi kurulumu detaylı ürünlerde DARTY servis yetkililerinin telefonda ya da evde kurulumları gerçekleştirmeye yardımcı olduğunu belirtti. İnternet mağazalarıyla ilgili diğer hizmetin "Click&Collect" olduğunu duyuran Esgin, Click&Collect hizmetiyle müşterilerin beğendikleri ürünü "www.darty.com.tr" web sitesinden ayırtıp, en yakın mağazadan teslim
alabildiklerini bildirdi.
AA


Geri Dön