27 / 04 / 2024

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?



Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan depremler Türkiye'de deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Son aylarda yaşanan sellerin ardından yaşanan kayıpların çok fazla olmasıyla 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine şimdi zorunlu afet sigortası ZAS geliyor. 

DASK GİDİYOR, ZAS GELİYOR!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine yeni düzenleme ile birlikte zorunlu afet sigortası ZAS geliyor. 

ZAS NELERİ KAPSAYACAK?

Yeni sistem olan ZAS, hem depremi hem de sel afetini kapsayacak. Zorunlu Afet Sigortası ZAS ile ilgili değerlendirme yapan Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk, hem konuta hem de konut içindeki eşyalara gelecek zararları kapsayacak bu uygulama ile vatandaşların tek prim ödeyerek, afetler dolayısıyla oluşabilecek kayıpları için kapsamlı bir poliçe alabileceğini söyledi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

METREKARE TEMİNAT BEDELİ 6 BİN LİRAYA YÜKSELTİLECEK!

Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk, şu anda 3 bin 16 lira olan metrekare teminat bedeli 6 bin liraya yükseleceğini belirterek, hazırladığı tasarıyı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (SEDDK) gönderdi.

Bu yeni uygulama ile teminatlar da enflasyona endeksli olarak her ay artacak. DASK enflasyona endeksli olacak. TÜFE’ye göre her ay belirlenen enflasyon oranında DASK yapılan konutun sigorta bedeli artacak. Yeni düzenleme sonrası ZAS’ın içine artık eşyalar da girecek. Sigorta yaptırılırken ‘ev sahibi misin, kiracı mısın’ diye sorulacak. Vatandaş, ev sahibiyse sadece konut için DASK yapılacak. Konutta kiracı ise Dask’ın içine eşya sigortası dahil olacak dedi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

2024'ÜN BAŞINDAN İTİBAREN UYGULANMAYA BAŞLANACAK!

Yeni düzenlemenin 2024'ün başından itibaren uygulamaya girmesi bekleniyor. Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk,  ''Biz sigorta acenteleri için nasıl bir çalışma olacağını ve bu sürecin nasıl devam edeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

Geri Dön