19 / 04 / 2024

DASK sigortası fiyatları!

DASK sigortası fiyatları!

Zorunlu Deprem Sigortası olarak devlet tarafından zorunlu sigortalar kapsamında yer alan DASK sigortası fiyatları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



DASK sigortası fiyatları!

Yıllık olarak konutlara ve binalara yaptırılan DASK sigortası fiyatları haberimizin içerisinde yer alıyor. DASK sigortası, depremin meydana getirdiği maddi zararların teminatı için alınıyor. Böyle bir uygulamanın amacı ise, depremin verdiği zararların temin edilerek, kısa süre içerisinde insanların depremin etkisinden kurtularak sosyal yaşantılarına dönmesidir.


"Deprem geçecek, hayat devam edecek!" sloganı ile insanları sigortaya davet eden DASK, yapılmadığı takdirde, söz konusu daireler üzerinde alım-satım ve kiralama gibi işlemler yapılabiliyor.


DASK sigortası fiyatları..

DASK sigortası fiyatları hesaplaması, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre hesaplanıyor. Belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK fiyat bilgisi bulunuyor.


Ayrıca, DASK sigortası fiyatları nın belirlenmesinde bir diğer kıstas ise, gayrimenkulün bulunduğu deprem bölgesi ve binanın yapısal özellikleridir.


DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren şu şekildedir;

* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

* Diğer Yapılar: 260 TL 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön