26 / 04 / 2024

DASK teminatı ne kadar olacak?

DASK teminatı ne kadar olacak?

DASK Genel Koordinatörü Turgut teminat miktarının da 2'ye katlanacağını söyledi.



10.8 milyon poliçe

DASK Genel Koordinatörü Turgut özel bir televizyon programında katıldığı programda Türkiye'de deprem sigortasıyla ilgili poliçe adedinin 10.8 milyon adede ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin  17 Ağustos Depremi'nde yaşadığı maddi ve manevi ağır kayıpların ardından deprem bilincinin geliştirilmesi ve kayıpların telafi edilmesi amacıyla 2000 yılında kurulan DASK'ın hedefinin, yüzde 100 sigortalılığa  ulaşmak olduğunu kaydeden Turgut, hali hazırda Japonya'da bu oranın yüzde 30, ABD'nin California eyaletinde ise yüzde 15 olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de bu oranın yüzde 54 olduğunu dile getiren Turgut, deprem acısının sigortanın önemini öğrettiğini söyledi. Depremin yaşandığı Bolu, Yalova gibi illerde sigortalılık oranını yüzde 84'e ulaştığını kaydeden Turgut, Elazığ ve Van gibi illerde de yaşanan depremlerden sonra yüzde 15'lerde olan sigortalılık oranının yüzde 60'lara çıktığını belirtti.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön