18 / 04 / 2024

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerden sonra geçen 1 aylık sürede deprem ve konut sigortalarında yaşanan talep artışı dikkat çekti.



Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve toplamda 11 şehirde yıkıcı etkileri görülen depremlerin üzerinden 1 ay geçti. Yaşanan depremleri sigortacılık perspektifinde masaya yatıran Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Çok büyük bir felaket yaşandığını belirterek, bu bölgenin sigortacılık açısından penetrasyonun düşük olduğu bir bölge olmadığını söyledi.

Yaptığı açıklamada özellikle sınai ve endüstri alanlarında sigortalılığın oldukça yüksek olduğunu söyleyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, yüzde 80-90’lara seviyesinde bir orana sahip olduğunu belirtti.

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

Açıklamasında "Bireysel sigortalanma DA elbette biraz daha düşük; Türkiye ortalamasında olduğunu söyleyebilirim. Toplamda 5 milyonun üzerinde poliçe var. Bunların 3,5-4 milyonunun hayat sigortalarından geldiğini biliyoruz." diyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "DASK ürünündeki penetrasyon yüzde 50’ler, konut sigortası da yüzde 20’ler civarında. Kaskoda da 500 bine yakın poliçe var, bunlar ülkemizin yüzde 7-8’ini oluşturuyor." dedi.

Yaptığı açıklamada depremlerin GSYİH’nin yüzde 10’una tekabül eden bir bölgede gerçekleştiğini kaydeden Aksigorta Genel Müdürü Gülen, ekonominin yüzde 10’u diyebileceğini söyledi. Açıklamasında depremin sanayinin oldukça geliştiği Gaziantep, Kahramanmaraş ve kobilerin yoğunlukta olduğu Hatay’ı etkilediğini söyleyen Uğur Gülen "Şu ana kadar ulaşan ihbarlarla yaklaşık olarak 90 milyar liralık bir hasar olduğunu biliyoruz. Söz konusu bu hasarın neredeyse tamamı reasüre edildi. Sigorta sektörü olarak oldukça iyi bir sınav verdik. Hem müşterilerimizi hem acentelerimizi koruduk ayrıca hasar ödemelerini hızlıca gerçekleştirdik ve bu hasarları önceliklendirerek ödemeye devam edeceğiz." dedi.


Geri Dön