29 / 03 / 2024

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?



Konut kredisi, ev satın almayı planlayan kimselerin sıklıkla başvurduğu bir kredidir. Bankaların konut kredisi paketlerine başvuran kimse satışa konu olan konutu teminat göstererek bankalardan satış değerinin yüzde 80'ine kadar nakit alabiliyor. 

Kredi başvurusunun onaylanması için aranan bazı belli başlı şartlar olmakla birlikte bankadan bankaya da değişkenlik gösterebiliyor. Sunulan faiz oranları ve ödeme planları da farklı olabiliyor. Bu nedenle kredi kullanacak kimsenin kendisine en uygun ödeme planını sunan ve daha düşük faiz kullandıran bankayı bulması ve onunla çalışması önem teşkil ediyor.

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Birçok banka konut kredisi kullandırırken DASK ve konut sigortası masraflarını direkt verdiği krediden düşebiliyor ya da başvuru sahibinin bu sigorta masraflarını ödemesi isteniyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?


Geri Dön