26 / 04 / 2024

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?



KONUT KREDİSİNDE DASK VE KONUT SİGORTASI ZORUNLU MU?

Konut kredisi kullanırken zorunlu olan tek bir sigorta bulunuyor: DASK. DASK yani zorunlu deprem sigortası, adından da anlaşılacağı üzere kredi kullanılmasa bile evin alım satım işlemi sırasında yaptırılması gereken bir sigorta oluyor. 

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Ancak konut sigortası zorunlu olmayan bir sigortadır. Konut sigortası poliçenin alındığı ev ile evdeki eşyaları çeşitli zararlara karşı korur. Bu zararlar su baskını, deprem gibi doğal afetler olabileceği gibi hırsızlık ya da yangın gibi olumsuzluklar da olabiliyor. Konut sigortasının kapsamı ve fiyatı da bankadan bankaya hatta poliçeden poliçeye değişkenlik gösterebiliyor.

Kredi kullanırken DASK'ı mecburi olarak yaptıran başvuru sabiplerinin konut sigortasını yaptırmamak kendi insiyatifinde oluyor. Ancak konut sigortasını yaptırmayan kişilerin de kredi başvurusunun onayı aşamasında sorunlar yaşanabiliyor.

 

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi peşinat oranı ne kadar?


Geri Dön