26 / 04 / 2024

DASK yenileme indirimi nedir?

DASK yenileme indirimi nedir?

DASK deprem sigortası, yapılarda zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Senelik olarak düzenlenen zorunlu deprem sigortasında yenileme indirimi bulunuyor. Peki, DASK yenileme indirimi nedir?



DASK yenileme indirimi nedir?

DASK sigortası, yapılarda zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Bu sigorta, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Zorunlu deprem sigortasının yıllık olarak düzenlenmesi gerekiyor. Bu süre 1 yıl olarak karşımıza çıkıyor. 


Belirlenen bu sürenin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. DASK yenileme süresi ile ilgili öneriler Doğal Afet Sigortaları Kurumu web sitesinde şu şekilde yer alıyor:


Bu konuda bir sınırlama olmayıp vadesi biten poliçe istendiği tarihte herhangi bir cezai yaptırım olmaksızın aynı gün itibari ile  tanzim  edilebilir. Ancak poliçe vadesinin bitim tarihi ile yeni poliçenin tanzim edilidiği tarih aralığında teminatsız kalınır. Bu sebeple poliçenin vade bitim tarihinde yenilenmesi önem taşımaktadır.Peki, DASK yenileme indirimi nedir?


DASK yenileme indirimi..

28/2/2014 tarihine kadar geçerli olmak üzere, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için yukarıdaki tarife fiyatları üzerinden %20 oranında indirim yapılır. 


1/3/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için yukarıdaki tarife fiyatları üzerinden birinci yenilemede %10, ikinci yenilemede %20 oranında indirim yapılır. İkinci yenileme sonrası yapılan müteakip yenilemelerde %20 oranı korunur.


DASK yenileme indirimi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön