27 / 04 / 2024

Dask yenileme indirimi ne kadar?

Dask yenileme indirimi ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası’nın süresi bir yıl olarak biliniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Peki, dask yenilemede indirim yapılıyor mu? Dask yenileme indirimi ne kadar?



Dask yenileme indirimi ne kadar?


Ülkemiz jeopolitik konumu bakımında afet bölgesinde bulunduğundan deprem kaçınılmaz bir olay olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 1999 yılında yaşanan Gölcük depremi ile yaşanan insan kaybı ve maddi zararlar oldukça fazladır. Bu nedenle mutlaka önlem alınması, deprem sigortasının yapılması gerekiyor.


Deprem sigortası zorunlu bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Afet Sigortaları Kanunu’na göre, DASK sigortası yaptırmayanlar devletin sunduğu konut kredisi ve depremde binanın zarar görmesi durumunda yapılan yardımdan yararlanamıyor. 


Ayrıca evine elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinde de onay alamıyor. Bu işlemleri yaptırmaya gittiğinizde sizden zorunlu deprem sigortası yaptırdığınıza dair belge soruluyor. Bu işlemlerin yapılabilmesi için Dask yapılması zorunlu tutuluyor. 


Deprem sigortası depremin evinizde ya da binanızda yok açtığı hasarları karşılıyor. Böylece bütçenizi korumuş oluyor. Depremden dolayı zarar görenlere devlet yardım ettiğinden hayatınızı düzene sokmanız daha kolay oluyor.


Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması ile; konut sahiplerine konutları ile ilgili olarak, Devletin bütçe imkanları ile ilişkili olmaksızın ve maddi kayıpları derhal telafi eden somut bir güvence temin ediliyor.


Zorunlu Deprem Sigortası’nın süresi bir yıl olarak biliniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Söz konusu sürenin son bulması halinde, zorunlu deprem sigortasının yenilenmesi gerekiyor. Peki, Dask yenileme indirimi ne kadar?


Poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için belirlenen tarife fiyatları üzerinden yüzde 20 oranında indirim yapılıyor. 


Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön