28 / 03 / 2024

DASK’ın MediaCat Felis Ödülleri’nden 3 ödülle döndü!

DASK’ın MediaCat Felis Ödülleri’nden 3 ödülle döndü!

DASK, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve halkla ilişkiler projelerin ilk kez yarıştığı Media Cat Felis Ödülleri’nin “Kamusal Sektörler” kategorisinde birinci olurken törenden 3 ödülle döndü.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencileri başta olmak üzere üniversitelilerde depreme karşı dayanıklı yapı bilincini geliştirmek için düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması, MediaCat Felis Ödülleri’nden bir birincilik, iki de başarı ödülüyle döndü. DASK, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve halkla ilişkiler projelerin ilk kez yarıştığı MediaCat Felis Ödülleri’nin “Kamusal Sektörler” kategorisinde birinci olurken, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ve “Çevre ve Sürdürülebilirlik” kategorilerinden de Başarı Ödüllerine layık görüldü.


 Büyük kayıplara neden olan 17 Ağustos ve Van depremlerini yaşamış bir ülkede deprem ve zorunlu deprem sigortasının iletişiminde oldukça hassas olunması gerektiğini vurgulayan DASK Koordinatörü İsmet Güngör, “Türkiye, toprakları aktif fay hatları üzerinde olan bir deprem ülkesi ancak depreme karşı önlem alma bilinci henüz olması gereken seviyede değil. Bu sebeple depremle ilgili toplumsal travmalarımıza teğet geçecek projelerle hedef kitlemizde depremle ilgili farklı bir gündem yaratarak, onlara yeni mesajlar vermek zorundayız. Bu durum iletişim çalışmalarımızı planlarken yaratıcı olmamızı ve yeni konseptler üretmemizi gerektiriyor. Bu nedenle yaratıcılığın en önemli başarı kriteri olduğu MediaCat Felis Ödülleri’nden birine sahip olmak bizim için çok daha anlamlı” dedi.


 DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk ise Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması ile kazandıkları başarılardan duydukları memnuniyeti şu cümlelerle ifade etti:


 “Yarışmamızı gelecekte binalarımızı emanet edeceğimiz inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencilerinde deprem bilinci ve depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini kazandırmak amacıyla geçtiğimiz sene Türkiye’ye kazandırdık. Bu çabamızın MediaCat Felis gibi alanında prestijli bir ödülle taçlandırılması bizi çok memnun etti. Yarışmamızı önümüzdeki senelerde de devam ettirerek geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.”


DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın proje mekanizmasının oluşturulması ve koordinasyonu, tasarım ve içerik üretimi, sosyal medya iletişimi, final etkinliğinin koordinasyonu ve medya ilişkileri yönetimi süreçlerini Grup 7 İletişim Danışmanlığı yürüttü.



Geri Dön